Home ART & CULTURE Dokumentarac “One Hand Clapping” o Polu Makartniju i grupi Wings stiže sledećeg...

Dokumentarac “One Hand Clapping” o Polu Makartniju i grupi Wings stiže sledećeg meseca

Film će početi da se prikazuje širom sveta počev od 26. septembra

34
0
Plakat filma "One Hand Clapping" / Trafalgar, Mercury Studios

U režiji Dejvida Ličfilda, dokumentarni film “One Hand Clapping” je uhvatio trenutak kada su Pol Makartni i grupa Wings pronašli i definisali svoj prepoznatljivi zvuk. Snimljen tokom četiri dana u studiju Ebi Roud u avgustu 1974. godine, film pruža uvid u unutrašnje funkcionisanje benda dok rade i sviraju zajedno u studiju.

Film sadrži izvođenje pesama sa trećeg albuma Pola Makartnija i grupe Wings, remek dela Band on the Run (objavljenog 1973. godine), intimne snimke članova benda koji se druže u studiju, u kombinaciji sa fragmentima audio intervjua. Dokumentarni film “One Hand Clapping” takođe sadrži ranije neobjavljene pune snimke solo akustičnog nastupa Pola Makartnija pod nazivom The Backyard Sessions gde on peva pesme Badija Holija samo sa svojom akustičnom gitarom, uvod Pola Makartnija snimljenog isključivo za bioskopsku publiku, kao i neviđene polaroidne snimke benda.

Prošlo je jedva pola godine otkako je Band on the Run prvi put izašao, a Pol Makartni je želeo da pronađe pravu atmosferu sa svojom nedavno sastavljenom postavom Wings, koja je u to vreme uključivala klavijaturistu Lindu Makartni, gitaristu Džimija Mekaloka i bubnjara Džefa Britona. Set lista je uključivala pesme sa tog albuma, nekoliko melodija Bitlsa i hitove Pola Makartnija, uključujući “My Love”, “Live and Let Die”, i “Maybe I’m Amazed”. Makartnijev prijatelj, Dejvid Ličfild, snimio je sesije na video kasetu za TV specijal koji nikada nije emitovan.

“Tako je sjajno osvrnuti se na taj period i videti mali nastup uživo koji smo imali”, rekao je Pol Makartni u izjavi. “U stvari smo napravili prilično dobru buku! Bilo je to sjajno vreme za bend, počeli smo da imamo uspeh sa Wings, što se dugo čekalo.”

Plakat filma “One Hand Clapping / Trafalgar, Mercury Studios

Film “One Hand Clapping” će početi da se prikazuje širom sveta počev od 26. septembra. Ulaznice će biti puštene u prodaju 16. avgusta, a više informacija može se naći na sajtu filma onehandclapping.film.