Home MUSIC Lords of the Sound u MTS Dvorani

Lords of the Sound u MTS Dvorani

Filmska muzika najpopularnijeg kompozitora na svetu biće izvedena 25. septembra u kultnoj beogradskoj dvorani

66
0
MTS Dvorana vizual

Hans Cimer, jedan od najcenjenijih kompozitora današnjice, već decenijama definiše kako zvuči savremeni film. Njegovo ime je sinonim za kvalitet i inovativnost, a njegova dela su postala sastavni deo mnogih kultnih filmskih trenutaka. Uostalom, nije slučajno da se Cimer našao na listi Top 100 živih genijalaca, prema izboru Dejli Telegrafa.

Za ljubitelje njegove muzike u Srbiji, vest o koncertu internacionalnog orkestra Lords of the Sound u Beogradu, predstavlja pravu poslasticu. Ovaj orkestar, poznat po svojoj sposobnosti da stvori magičnu atmosferu, donosi spoj simfonijskih zvukova i savremenih muzičkih pravaca, uz živopisne efekte i prizore iz najdražih filmskih ostvarenja. Posebnu čar ovom događaju daje prisustvo dvoje svetski poznatih solista, Margarite Meleško i Jaroslava Radionenka, kao i njihovog hora, pod dirigentskom palicom Šahroka Fataha Aiminzadea.

Za sve one koji će u septembru biti deo ove muzičke priče, pripremljen je spektakl za sva čula. Uživanje u zvucima iz kultnih filmova kao što su “Dina”, “Pirati sa Kariba”, “Inception”, “Betmen”, “Nemoguća misija”, “Perl Harbur” i “Šerlok Holms”, samo je početak. Zvuci iz omiljenog animiranog filma “Kralj lavova”, za koji je Cimer osvojio Oskara, sigurno će mnogima izmamiti osmeh i podsetiti ih na lepotu filmske umetnosti.