Printskrin: youtube.com/@DisneyMovieTrailers

Filmski stidio Disney je otkrio detalje o nastavcima čuvenih filmova, kao što su “Ratovi zvezda”, “Šašavi petak”, “Frouzen”, “Priča o igračkama” i drugi, kao i naslov trećeg dela , sada već filmske franšize “Avatar”. Najava je održana na velikoj konvenciji koju je kompanija organizovala za članove svog kluba obožavatelja u Kaliforniji u blizini Dizinilenda.

Reditelj Džejms Kameron izjavio je da će se treći nastavak čuvenog filma zvati “Avatar: Vatra i pepeo” i naglasio da novi film nije ono što publika očekuje, ali definitivno je ono što želi, prenosi BBC. Reditelj filma “Avatar” se, na iznenađenje svih, pojavio na skupu zajedno sa zvezdama naučnofantastičnog serijala kao što su Zoe Saldana i Sem Vortington.

Naučnofantastični ep “Avatar: Vatra i pepeo”, koji bi trebalo da bude objavljen 19. decembra 2025. godine, dolazi nakon filma “Avatar” iz 2009. i njegovog nastavka “Avatar: Put vode” iz 2022. godine. Prema njegovim rečima, prerano je za prikazivanje i deljenje snimka, ali je pustio publiku da pogleda “kul koncept umetnosti” na kojoj su likovi na nebu i okruženi vatrom. “Postoje nove kulture i okruženja i stvorenja, i novi biomi. Videćete mnogo više Pandore, planete, koju nikada ranije niste videli.”

Zvezde komedije “Šašavi petak” (Freaky Friday) iz 2003.godine Lindzi Lohan i Džejmi Li Kertis takođe su se pojavile na skupu da promovišu novi nastavak tog filma, čija bi premijera trebalo da bude 2025. godine. Lohan i Kertis dočekane su ovacijama na osmoj Dizni konvenciji koji se održala od 9. do 11. avgusta u Kongresnom centru Anahajm u Kaliforniji.

Džejmi Li Kertis je “Frikier Friday”, nastavak komedije “Šašavi petak”, o majci i ćerki koje menjaju tela zahvaljujući magičnom kineskom kolačiću sreće, opisala kao “zabavniji i emotivniji” od filma iz 2003. godine. “Nas dve smo ostale u kontaktu tokom godina i veoma smo bliske, tako da se osećam kao da nastavljamo tamo gde smo stale, što je zaista prelepo”, rekla je Lindzi Lohan.

Publici su prikazane tri scene iz novog filma. U novom filmu Ana Kolma, lik koji igra Lindzi Lohan, ima ćerku. Film “Šašavi petak”, zasnovan na romanu Meri Rodžers iz 1972. godine snimljen je i 1976. godine, kada su u njemu glumile Džodi Foster i Barbara Haris.

Za novi film franšize Ratovi zvezda (Star Wars), “Mandalorian”, izvršni producent Dejv Filoni rekao je da je snimanje počelo “pre nekoliko nedelja” i da bi trebalo da bude gotovo u maju 2026. godine. “Vraćamo Ratove zvezda na veliki ekran”, rekao je Filoni.

Najava je usledila nakon što je glavni kreativni direktor stidija za animaciju Pixar Pit Dokter najavio da je film “Neverovatni 3” (The Incredibles 3) takođe u pripremi. On je potvrdio da se Bred Berd, pisac i reditelj koji stoji iza prva dva filma, vratio u sledeću avanturu iz voljene tajne super-porodice.

Režiserka filma “Frozen” Dženifer Li je takođe potvrdila da će franšizi Frozen biti dodata još dva filma. “Izlazeći iz ‘Frozen 2’, još uvek imamo neka pitanja… Sada vidite zašto će biti potrebna dva filma da se na njih odgovori”, objasnila je ona. Dženifer Li je podelila prvi pogled na koncept umetnosti za “Frozen 3”, koji je predviđen za 2027. godinu.

Obožavaoci su takođe dobili tizer nove pesme za prednastavak filma “Kralj lavova” pod nazivom “I Always Wanted a Brother”. Lin-Manuel Miranda, tvorac hit mjuzikla “Hamilton”, komponovao je melodiju za film “Mufasa: Kralj lavova” i rekao da je “takva radost” raditi sa rediteljem filma, oskarovcem Berijem Dženkinsom.

Takođe na događaju, zvezda filma “Priča o igračkama” (Toy Story) Tom Hanks pridružio se grupi kreatora originalnog filma, uključujući Pita Doktera, sada glavnog kreativnog direktora u studiju za animaciju koji stoji iza njega, Pixar, na panelu. Od prvog izdanja filma u novembru 1995. godine, “Priča o igračkama” je postala slavna franšiza sa četiri nastavka i petim 2026. godine.

Tom Henks daje glas Vudiju, igrački kaubojskog lika. Tokom panela, publici je pokazana štampana lista pod naslovom “Ideje za Vudijeve dijaloge” od 3. februara 1993. godine. Na dnu su bile tri rukom pisane fraze, uključujući i Henksovu čuvenu rečenicu “zmija je u mojoj čizmi”.