Home MUSIC Metallica na koncertu u Čikagu odala počast grupi Ministry

Metallica na koncertu u Čikagu odala počast grupi Ministry

Nakon koncerta, grupa Ministry se na svojoj Fejsbuk stranici zahvalila kolegama

41
0
Printskrin: youtube.com/@zztopeurope

Tokom nastupa u Čikagu u nedelju, 11. avgusta, gitarista Kirk Hamet i basista Robert Truhiljo iz grupe Metallica su obradili pesmu grupe Ministry “Just One Fix”.

Tokom koncerta u Čikagu, Hamet i Truhiljo, koji redovno tokom nastupa džemuju pesme koje nisu Metallica, odlučili su da odaju počast grupi Ministry, pionirima industrijskog metala iz tog grada.

Truhiljo je objasnio, obraćajući se publici u Čikagu: “Kirk i ja volimo da džemujemo i volimo da slavimo nove ideje, ponekad direktno iz svlačionice. A ponekad volimo da slavimo bendove ili umetnike iz grada (u kome sviraju – prim. I.D.)”

Basista je nastavio: “A večeras imamo bend koji je veoma poseban, umetnika kojeg smatramo revolucionarnim i koji ima ogroman uticaj na nas. Ako neko od vas voli bend Ministry, uradimo to zajedno. I ako znate reči, pevajte sa mnom, jer će mi trebati vaša pomoć. U redu? Ovo je naša interpretacija pesme ‘Just One Fix'”.

Nakon koncerta, grupa Ministry se na svojoj Fejsbuk stranici zahvalila kolegama.

“Just One Fix” je deo zabavne i neobične funkcije koju je grupa Metallica dodala svojim nastupima na nedavnim turnejama: na svakom koncertu Hamet i Truhiljo su obrađivali pesme nekih od svojih muzičkih heroja, često birajući pesme koje su daleko od tradicionalnog metal zvuka benda. Doodles, kako ih bend naziva na svojim set listama, su smanjene interpretacije: sviraju samo bas i gitara, a ponekad Truhiljo i peva.

“Just One Fix” je treći singl sa petog albuma grupe Ministry iz 1992. godine ΚΕΦΑΛΗΞΘ (poznatiji kao Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs. Pesma sadrži semplove iz filmova “Sid i Nensi”, “Hellbound: Hellraiser II” i Frenka Sinatre koji recituju Just One Fix” (iz filma “Čovek sa zlatnom rukom”).

Pesmu “Just One Fix” je obradio sastav Sepultura na albumu Kairos. U martu 2023. godine, Rolling Stone je rangirao “Just One Fix”, na 49. mesto na svojoj listi “100 najboljih hevi metal pesama svih vremena“.