Foto: Youtube printscreen

Čuveni ruski trip hop/alt rock artist “Дельфин” (Dolphin) donosi svoj legendarni šou u beogradskoj mts Dvorani po prvi put 26. septembra.

Dolphin je prošao kroz neverovatno putovanje kroz hip hop, alternativni rok i indie muziku. Probivši se krajem 90-ih zahvaljujući moćnom breakbeat/trip hopu sa svesnim i lucidnim repovanjem na kultnom „Глубина резкости“ (Depth of Field), on se već nekoliko decenija razvija i iznenađuje, premišljajući svoju pojavu i zvuk sa svakim sledećim izdanjem.

Dolphinova umetnost je izuzetno istraživanje intelektualne, a opet senzualne muzike, ispunjene romantikom, psihodeličnim elementima, neprekidnim pogonom i eksperimentisanjem. Ovo se najviše oseća u njegovim nastupima uživo, koji su zaista jedinstveni.

Opsežan koncertni program organski kombinuje najvažnije i najrelevantnije pesme iz cele Dolphinove karijere, pojačane vrhunskim zvukom, vizuelnim efektima i multimedijalnim elementima.

Dolphinov bend je na vrhuncu svog zanata, kako u studiju, tako i na sceni. Oni su perfekcionisti čija kreativna energija bukvalno transformiše prostor u kojem se nalaze, a vi ćete imati priliku da to doživite iz prve ruke na predstojećim koncertima.