Home ART & CULTURE Fatboy Slim, Carl Cox i mnogi drugi u novom dokumentarcu o istoriji...

Fatboy Slim, Carl Cox i mnogi drugi u novom dokumentarcu o istoriji klabinga na Ibici

38
0
Foto: Youtube printscreen

Novi jednočasovni dokumentarac, pod nazivom The Evolution Of Ibiza: Can The White Isle Retain Its Legendary Magic” objavljen je krajem jula, a producirala ga je AlphaTheta, matična kompanija “Pioneer DJ-a”

Film sadrži intervjue sa DJ-evima koji su dugogodišnji rezidenti popularnog španskog ostrva kao što su Fatboy Slim i Carl Cox, ali i sa novim mladim snagama uključujući Chloé Caillet, De Witte i Wah.

Opis dokumentarca glasi: “Ovaj film se osvrće na istoriju ostrvskih žurki, od hipi druženja do svetskog odradišta broj 1 za klabing i pita: Kako se to dogodilo?. Razgovarali smo sa DJ-evima, promoterima klubova, zvaničnicima i lokalnim stanovništvom o tome kako bi budućnost Ibice mogla izgledati. Nadamo se da ćete uživati u našem putovanju istražujući evoluciju klupske scene na Ibici.”

U režiji Dana Tejta i Lorensa Koa, dokumentarac istražuje pojavu plesne muzike na Ibici i njene korene u hedonističkim ’70-im godinama do popularnog fenomena koji je postao 90-ih.

Takođe sadrži intervjue sa vlasnicima lokalnih klubova, promoterima i posetiocima klubova, kao i intervju sa direktorom turizma Ibice Huanom Migelom Kostom, koji govori o uticaju COVID-a na ekonomiju ostrva i pritiscima sa kojima se još uvek suočavaju.

Ceo film možete pogledati ovde: