Home MUSIC Kosheen ponovo pred beogradskom publikom

Kosheen ponovo pred beogradskom publikom

Jedan od najuspešnijih i najspektakularnijih britanskih elektro bendova, koji je domaća publika ovacijama dočekala na Belgrade Beer Festu 2022. godine, vraća se u srpsku prestonicu gde će sa obožavaocima proslaviti četvrt veka muzičke karijere 19. oktobra u art komuni Dorćol Platz

40
0
Vizual PROMO

Predvođeni izvanrednim glasom i energijom Šan Evans (Sian Evans) bend “Kosheen” je, osim po hitovima, čuven i po nastupima uživo, a to su dokazali i na poslednjem koncertu koji su održali na Belgrade Beer Festu 2022. godine na prepunom Ušću.

Pogledajte i poslušajte deo nastupa “Kosheen” na Belgrade Beer Fest-u u organizaciji Skymusic!

Bend je postao poznat početkom veka zahvaljujući hitu “Hide U” sa debitanskog albuma “Resist”, koji je dostigao platinasti tiraž, a usledili su crossover hitovi “Catch”, “Hungry” i “All In My Head” koji su ih vinuli na vrh britanskih top lista. Grupa je dospela na prvo mesto na muzičkim listama u Velikoj Britaniji i Evropi i osvojila brojne nagrade sa svojim jedinstvenim spojem breakbeat ritmova drum’n’bass i kovencionalnijanih pesama, koje oličava pevačica i tekstopisac Šan Evans.

Predvođeni Evansovom, izdali su pet studijskih albuma i stekli reputaciju kultne muzičke grupe svog vremena. Nekoliko godina nisu išli na turneje, pa je Šan Evans pauzu iskoristila da kanališe svoju energiju i unese novine u nastupe benda uživo iz potpuno nove perspektive. Dostigavši nov nivo strasti i dubine, ona je dovela muziku i nastupe ove grupe do perfekcije. Šan Evans je na nastupima uživo oduvek pokazivala jedinstvenu sposobnost da svojim besprekornim vokalom, harizmatičnošću i bezgraničnim entuzijazmom učini da reči svake njene pesme odzvanjaju u srcima svih u publici.    

"Kosheen" se 2019. godine vratio na scenu u punoj snazi, pojavljujući se kao jedan od glavnih izvođača na brojnim britanskim i evropskim festivalima, kao i na događajima svetske klase. Od tada, ova grupa je održala neke od svojih najboljih koncerata, a nastupi, sa izmenjenom postavom, na kojima izvode energične, strastvene i moćne setove, veoma su uspešni.

Veliku prekretnicu u njihovom radu je označila turneja širom Velike Britanije 2021. godine na kojoj su proslavili 20 godina svog legendarnog albuma „Resist“, kada su im obožavaoci i publika odali priznanje za njihove moćne nastupe. Šan Evans, koja je veoma upečatljiva na sceni, ulaže mnogo energije u svoj nastup, a snaga njene muzike je u skladu sa njenom jedinstvenom pojavom i harizmom. Iz nastupa u nastup, grupa “Kosheen” uspešno nastavlja da učvršćuje reputaciju jednog od kultnih bendova svog vremena. 

Na koncertu 19. oktobra u Dorćol Platzu “Kisheen” će izvoditi svoje najbolje pesme, koje su stvarali tokom 25 godina duge karijere.

Foto galerija: