Printskrin: youtube.com/@christies

Elton Džon se u svom novom dokumentarnom filmu osvrnuo na drogu koju je konzumirao sa Džonom Lenonom, što je kod njega izazvalo napad panike.

Pevač hita “Rocket Man” (77) otkrio je u najnovijem dokumentarcu “Elton John: Never Too Late“, koji je nedavno premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, da su on i pokojni član Bitlsa jednom imali “planine kokaina koje su im izlazile iz nosa” dok su bili u hotelskoj sobi u Njujorku u 2 sata ujutru, prema tekstu magazina “People“.

Elton Džon je priznao da je tada bio “paranoičan” i čak je pitao: “Da li su to policajci?” kada je čuo kucanje na vrata.

“Trebalo mi je oko pet minuta da dođem do špijunke, a kad sam pogledao, video sam da je to Endi Vorhol“, dodao je.

Kada je Džon obavestio Lenona da je to Vorhol — a ne policija — pevač pesme “magine“ je navodno i dalje želeo da otera poznatog umetnika, što je Vorhola nateralo da nastavi da kuca na vrata.

Prema rečima Eltona Džona, nisu želeli da puste Vorhola u sobu jer je on svuda nosio svoj Polaroid aparat, a nisu želeli da njihovo korišćenje droge bude dokumentovano.

Printscreen/Youtube BBC Music

Lenon, koji je ubijen u decembru 1980. godine, navodno je tada rekao: “Ne, hvala. To je bio zabavni deo kokaina.“

Iako je ova anegdota možda smešna, Elton Džon je ranije izjavio da mu je “najveće žaljenje“ u životu bilo što je uzimao drogu.

“Najviše žalim što sam uzimao drogu, ali, s druge strane, sve bolove, loše ponašanje i mržnju prema sebi, morao sam da prođem da bih stigao do mesta gde sam sada“, rekao je pevač pesme “I’m Still Standing“ u intervjuu za emisiju “Today“ 2019. godine.

Džon je uspeo da prevaziđe svoju zavisnost i u julu 2020. godine je proslavio 30 godina trezvenosti.

“Zaista sam blagosloven. Da nisam na kraju preduzeo veliki korak i zatražio pomoć pre 30 godina, danas bih bio mrtav“, priznao je tada pevač u objavi na Instagramu.

“Hvala od srca svim ljudima koji su me inspirisali i podržavali tokom mog puta.“

Elton je takođe iskoristio ono što je naučio tokom svog puta oporavka da pomogne drugim zvezdama: Rufusu Vejnrajtu da ode na rehabilitaciju, kao i Eminemu kada je bio njegov sponzor u programu Anonimnih alkoholičara.