Home MUSIC Deca iz vode sa Žikom Todorovićem – 66 godina od rođenja Milana...

Deca iz vode sa Žikom Todorovićem – 66 godina od rođenja Milana Mladenovića

EKV tribute band, uz Žiku Todorovića i goste 21. septembra obeležiće 66 godina od rođenja jedinstvenog Milana Mladenovića koncertom u Zappa bazi

39
0
Foto: Promo

Milan Mladenović muzičar, pesnik i umetnik je rođen 21. septembra 1958 godine u Zagrebu a iza sebe je ostavio veliko nasleđe u vidu pesama koje je stvarao u životu a koje se i dalje rado slušaju i izvode. Povodom 66. godišnjice od Milanovog rođenja udruženje “Deca iz vode” organizuje koncert sećanja na njega u beogradskom klubu Zappa Baza. Specijalni gost biće Srđan Žika Todorović, nekadašnji bubnjar “Ekatarine Velike” u periodu kada su bili najpopularniji. Saradnja “Dece iz vode” sa Žikom već postaje tradicionalna i sa njim su i poslednjih godinu dana u tri navrata rasprodali beogradske koncerte. Ovo će biti nova prilika da ga fanovi EKV mogu videti za bubnjevima uživo i s obzirom da se za koncerte sa njim traži karta više samo prisustvo se može smatrati malom privilegijom.

Koncerti “Dece iz vode” u proseku traju tri sata i svaki je jedinstven i po programu i po gostima, a tako će biti i ovog puta. Uvodnu reč kao i uvek daće Aleksandar Šarčević, osnivač udruženja ljubitelja i poštovalaca Milana Mladenovića i grupe “EKV” gde će sa gostom iznenađenja evocirati uspomene na period početka Milanovog stvaralaštva, a publika će moći ekskluzivno da čuje neke pesme koje su nastale pre perioda “Šarla Akrobate” i “Katarine II”. Pored toga bend će odsvirati presek celog “EKV” opusa i izvoditi najbolje pesme i najveće hitove sa svih albuma.

Deca iz vode poručuju da su koncerti sa Žikom emotivni i energični a atmosfera u publici po pravilu euforična, dok Žika poziva sve fanove EKV-a na novo i lepo druženje uz par noviteta u njegovom nastupu.

Sva tri prethodna koncerta u Zappa Bazi su bila rasprodata i pre dana održavanja pa se tako očekuje i za ovaj, pa je preporuka organizatora da se karte obezbede na vreme.

Ulaznice su u pretprodaji u Zappa Baru (Kralja Petra 41) po ceni od 1500 dinara.

Ako ih ostane, na ulazu će cena karte biti 2000 din. Deo prihoda od ulaznica udruženje će donirati Zadužbini Milan Mladenović u cilju podrške njihovim aktivnostima.

Ulaz je predviđen od 20h a početak programa u 21h. Nakon koncerta biće organizovan i afterparty uz pesme ex-yu novog talasa.

Zappa Baza (Bulevar Vojvode Bojovića 30a) se nalazi u zgradi iznad Beton Hale u zoni parkirališta iza Lukoil pumpe u Francuskoj ulici ispod Kalemegdana, 5 minuta peške od Knez Mihajlove i Brankovog mosta. Prostor je komforan sa barskim stolovima a ima i galeriju uz vrhunska ozvučenje i rasvetu. U klubu je dozvoljeno pušenje i ima dovoljno mesta za parking blizu samog kluba.