Home MUSIC Festival “Inkluzijada” u Zvezdarskoj šumi

Festival “Inkluzijada” u Zvezdarskoj šumi

18
0

Festival “Inkluzijada”, koju obuhvata bogat muzički i zabavni program, biće održan 29. septembra u Zvezdarskoj šumi.

Festival, koji se organizuje s ciljem promocije inkluzije u društvu, trajaće 29. septembra od 15 časova do kasnih večernjih sati, saopštila je Akademska inkluzivna asocijacija.

Bend Kanda Kodža i Nebojša nastupiće u centralnom delu muzičkog programa, dok će tokom čitavog dana posetioci imati prilike da čuju i brojne druge sastave. Među njima su: ProRock bend, tribjut bend Milan Mladenović – Mimikrija, Zero Two, Makonnen, Štrokeri, Fili ovo ono, Hor srbistike i Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“.

Foto: Promo

Biće organizovan i nastup Plesne grupe „Aurora“, muzički pab kviz, beer pong i besplatna razmena knjiga. Za pab kviz zainteresovani mogu da se prijave slanjem poruke na zvanične naloge Akademske inkluzivne asocijacije na društveniom mrežama, a oni koji budu želeli da učestvuju u razmeni knjiga mogu poneti u Zvezdarsku šumu knjige koje žele da nekome poklone, a da za sebe izaberu one koje su drugi darivali. Takođe, moći će i da ostave poruke budućem čitaocu, gde će darodavci moći da izraze svoju kreativnost i ljubav prema čitanju. Svaki učesnik u razmeni knjiga moći će da uzme onoliko knjiga koliko ih je poklonio.

Festival promoviše značaj inkluzije, jednake šanse za sve i ideju da hendikep nije bauk, a organizatori će, uz pomoć prijatelja, nakon „Inkluzijade“ očistiti ceo šumski prostor.

Organizatori uoči festivala poručuju da bi na „Inkluzijadu“ trebalo da dođu svi koji žele da se zabave – studenti i mladi, porodice sa decom, stariji i pokažu kako smo svi isti a da nas sve spajaju muzika i zabava.