Home Uncategorized Zvezde u zamci belih mantila: Lekari glavni dileri u Holivudu?

Zvezde u zamci belih mantila: Lekari glavni dileri u Holivudu?

Serija "TMZ Investigates: Matthew Perry & The Secret Celebrity Drug Ring" otkriva mračnu stranu Holivuda - mesta gde je granica između lečenja i zavisnosti izuzetno tanka

18
0
Printscreen/YouTube: FOX 2 Detroit

“Nisam dilere tražila na ulici. Nisam imala potrebe, jer svi moji dileri bili su lekari”, rekla je Keli Ozborn, ćerka Ozija Ozborna. Upravo ova rečenica možda najbolje oslikava mračni deo Holivuda, gde su neki lekari, vođeni slavom i moći, postali ključni igrači koji “neguju” zavisnike i bogate se na njima.

Hulu platforma emituje seriju “TMZ Investigates: Matthew Perry & The Secret Celebrity Drug Ring” koja se bavi upravo ovim problemom. Fokus je na opasnim lekovima koji kruže među slavnim ličnostima i osvetljavanju detalja koji su doveli do tragične smrti Metjua Perija, najpoznatijeg po ulozi Čendlera Binga iz serije “Prijatelji”. Podsetimo, Meti je prošle godine preminuo od predoziranja ketaminom – supstancom koja se koristi u lečenju depresije, ali i zavisnosti. Nažalost, vreme će pokazati da su tome doprineli lekari, koji su mu ilegalno nabavljali toksičnu supstancu, a njegova smrt je otvorila sumnju da je Holivud već dugo mesto gde je granica između lečenja i zavisnosti izuzetno tanka.

Prema navodima magazina The Sun, Peri je trošio oko 49 hiljada evra mesečno na ketamin, koji je uzimao u injekcijama čak šest do osam puta dnevno. Njegova smrt je pokrenula pitanje – kako je uspevao da nabavi tolike količine droge, a istraga je ubrzo dovela do hapšenja pet osoba, među kojima je i Jasvin Sangha, poznatija kao "kraljica ketamina".

Lekari u ulozi dvoličnih dobavljača

Zavisnost od lekova nije novost među poznatima. Keli Ozborn, ćerka Ozija Ozborna, priznala je da je u tinejdžerskim godinama sama mogla da piše recepte, i da je u jednom trenutku čak šest lekara istovremeno snabdevalo drogama.

“Nisam imala ulične dilere, svi moji dileri bili su lekari. U svakom gradu, bilo da sam u Njujorku, Los Anđelesu ili Londonu, mogla sam da ih pozovem. Nemoguće je da nisu shvatili da sam zavisnik s obzirom na količine koje su mi prepisivali”, kaže Keli.

Ovu surovu realnost, potvrđuje i Dr. Dru Pinski, specijalista za lečenje zavisnosti, koji ističe da su – poznate ličnosti u stanju da manipulišu ljudima oko sebe bolje nego iko drugi.

“Svaki zavisnik zna kako da se poveže s onima koji mu mogu pomoći da dođe do droge, ali poznate ličnosti to rade još efikasnije”, ističe Pinski.

Možda je najšokantniji detalj koji otkriva serija “TMZ Investigates: Matthew Perry & The Secret Celebrity Drug Ring” činjenica da su neki rehabilitacioni centri svoje pacijente slali na sastanke anonimnih alkoholičara i narkomana, samo da bi ih kasnije ponovo vratili u centar radi skupog lečenja, stvarajući zatvoreni krug zavisnosti i profita.

Krugovi moći i droge u Holivudu

Bivša supruga Majkla Džeksona, Debi Rou, dodaje još jedan sloj ovoj priči, potvrđujući da su lekari spremni da daju opioide kako bi se približili svetu slavnih.

“Sećam se jedne zabave kod pacijenta dr. Arnija Klajna – čim uđete, vidite posudu sa “slatkišima punu opioida”, otkriva Rou.

Brendon Novak, rijaliti zvezda “Jackassa”, ispričao je kako je koristio svoj status da manipuliše lekarima: “Dozvoljavao bih im da misle da ću ih jednog dana povesti na snimanje i upoznati sa slavnim ličnostima, a oni bi mi omogućavali da češće dolazim po recepte”.