Home ART & CULTURE Posle saradnje sa Tarantinom, najpriznatiji svetski strip-crtač se pridružio ekipi filma “Volja...

Posle saradnje sa Tarantinom, najpriznatiji svetski strip-crtač se pridružio ekipi filma “Volja sinovljeva”

Rajko Milošević Gera uradio je plakat za ostvarenje čiju režiju potpisuje Nemanja Ćeranić!

52
0
Poster Gera

Režiser i producent Miloš Avramović pohvalio se na društvenim mrežama da je plakat za epsku avanturu “Volja sinovljeva” uradio najpoznatiji svetski strip crtač Rajko Milošević Gera. Fanovi stripa ga prate već decenijama, a svetsku slavu doneli su mu “Hauard Blejk”, ali i legendarni “Skalpirani”, serijal promovisan kao “Sopranovi u indijanskom rezervatu” koji je postao apsolutni klasik stripa.

Miloševićev specifičan umetnički izraz prepoznali su mnogi umetnici, među kojima su veliki reditelji poput Kventina Tarantina sa kojim se sarađivao na strip adaptaciji njegovih filmova “Prokletnici” i “Đangova osveta”. Ubrzo zatim, Gera je započeo novu seriju sa Džejsonom Aronom pod nazivom “Prokleti”, koja prati priču o biblijskom liku Kainu. Ovaj svetski priznati strip crtač, prvi strip pod nazivom “Elemera Džouns“ je objavio 1982. u “YU stripu”, a nakon toga su se nizali uspesi u umetničkom stvaralaštvu, prevashodno u Americi, Francuskoj i Španiji u kojoj živi više od tri decenije.

Iako je do sada u etar pušten tek jedan tizer za "Volju", filmski poznavaoci već su ga okarakterisali kao najveće kinematografsko delo ove sezone, na prvom mestu zbog potpune žanrovske i produkcijske inovacije. Ovu epsku avanturu inspirisanu srpkom tradicijom koja je smeštena u daleku budućnost kao reditelj i kreator potpisuje Nemanja Ćeranić, dok se kao ko-kreator scenarista potpisuje Strahinja Madžarević. Iza dela su stale producentske kuće "Režim" - pod vođstvom reditelja Miloša Avramovića, kao i Telekom Srbija koji je prepoznao potencijal i inovativnost ovog projekta.

Glumačku podelu čine Igor Benčina, Isidora Simijonović, Marta Bjelica, Sergej Trifunović, Jovo Maksić, Petar Benčina, Ivan Vujić, Svetozar Cvetković, Miodrag Radonjić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Anita Mančić…

FOTO galerija: