Home ART & CULTURE Premijerom filma “Planeta 7693” otvoren 20 KIDS FEST

Premijerom filma “Planeta 7693” otvoren 20 KIDS FEST

Publika je velikim aplauzom nagradila ceo autorsko-glumački tim filma "Planeta 7693", predvođen režiserom Gojkom Berkuljaninom

31
0
Foto: FIlip Olćan

Jubilarni, 20. KIDS FEST otvoren je uz nastup dečijeg DF hora i njihove četiri raspevane numere u mts Dvorani, nakon čega je usledila projekcija filma “Planeta 7693”.

U ostvarenju reditelja Gojka Berkuljana glavne uloge igraju Andrija Kuzmanović i Kristina Obradović, kao i njihove mlađe kolege Ilija Pejković, Hana Ivanišević, Mara Rakčević… Nakon projekcije, ekipa filma poklonila se pred publikom velike sale mts Dvorane, koja ih je nagradila intenzivnim aplauzom.

"Planeta 7693" je topla, porodična priča o devetogodišnjem dečaku Luki koji živi sa sestrom i roditeljima u veoma zanimljivom komšiluku, na periferiji grada. Tokom jednog vrelog leta, njihovu idiličnu i veselu porodicu potresa događaj koji potpuno narušava međusobne odnose i dovodi do konfliktnih situacija u kojima Luka ne uspeva da se snađe. Roditelji se udaljavaju jedno od drugog, sestra Sandra se ne uklapa u svoje tinejdžersko društvo, a Luka ostaje usamljen i zabrinut. Izlaz iz svih problema traži u svojoj mašti.

Ovogodišnji 20. KIDS FEST održava se punih devet dana i traje do 20. oktobra. U okviru repertoara festivala prikazivaće se 19 fiilmova, među kojima i nekoliko repriznih ostavrenja, od kojih i noviji Diznijevi naslovi.

Publika će moći da vidi i sinhronizovane i titlovane filmove namenjene svim uzrastima, igrane avanture, animirane priče pristigle iz svih krajeva sveta. Pored naslova iz Francuske, Belgije, Sjedinjenih Američkih Država, stižu i oni iz kinematografija Pakistane, Japana i drugih.

Deo bogatog programa festivala su i radionice, namenjene najmlađima, a u čiju realizaciju su uključeni “Muzej afričke umetnosti”, “Centar za promociju nauke”, “Francuski Institut”, “Turtle Escape Room”…