Home ART & CULTURE Ima SE, Može SE: Nakon debakla “Megalopolisa”, Frensis Ford Kopola najavio još...

Ima SE, Može SE: Nakon debakla “Megalopolisa”, Frensis Ford Kopola najavio još dva grandiozna filma

Megaprojekat - "Megalopolis" izbio je stotine miliona dolara proslavljenom režiseru iz džepa, ali tvorac kultnog serijala "Kum" najavljuje još dva ostvarenja - koje će sam finansirati!

50
0
Printscreen/Youtube: Q with Tom Power

Frensis Ford Kopola (Francis Ford Coppola) uprkos riziku u koji se upustio sa “Megalopolisom” i, verovatno, finansijskom debaklu koji mu tek predstoji, najavio je još dva filma. Tokom debate, koju je vodio preko svog Instagrama sa publikom, vremešni režiser je otkrio da će film “Distant Vision” biti još kompleksniji, grandiozniji i skuplji od “Megalopolisa” i da će od prvog do poslednjeg kadra biti snimljen uživo.

No, pre nego što se upusti u snimanje pomenutog ostvarenje koje je inspirisano televizijskim dramama iz njegovog detinjstva, Kopola je već počeo da radi na muzičkoj adaptaciji romana “The Glimpses of the Moon”, koji se bazira na istoimenom romanu Idit Vorton (Edith Wharton), ali istovremeno je inspirisan i filmom “The Awful Truth” iz 1937. godine.

Koliko god sumanuto delovalo da jedinstveni Frensis Ford Kopola, koji je potpisao, po mnogima, najveće naslova svih vremena, ne može da nađe produkciju, mnogi razumeju da su studiji, pa i oni najveći, opravdano sumnjičavi prema njegovim projektima.

Nakon "Apokalipse danas", Kopola se upustio u romantični mjuzikl "One From the Heart". Sa budžetom od 26 miliona dolara koji je uložen, te 1982. godine, film je na jedvite jade zaradio malkice više od 600 hiljada dolara. Nakon te propasti, sledeću deceniju je snimao filmove prihvatljive studijima kako bi se izvukao iz dugova, ali studiji su ostali oprezni, pa je 85-ogodišnji režiser morao da proda vinograde u Kaliforniji kako bi mogao da snimi "Magalopolis", koji je za premijerni vikend u bioskopima u SAD i Kanadi zaradio simboličnih četiri miliona dolara.

Martin Scorsese je nedavno izjavio, a moglo bi se reći da govori i u ime Coppole: “Nadam se da će mi Bog dati snagu i novac da završim ove projekte.”