Foto: Youtube printscreen

Rok bend iz Londona je opet na tronu! Njihov najnoviji album “Moon Music” debitovao je na prvom mestu Billboard 200 liste u Sjedinjenim Državama, na šta su čekali duže od decenije. Istovremeno, “Moon Music” je deseti uzastopni album koji je britanska publika lansirala na prvo mesto the U.K. Official Albums Chart, čime se “Coldplay” pridružio velikanima: sastavima “ABBA” i “Queen”, kao i Majklu Džeksonu. koji su, takođe, upisali po deset albuma na vrhu britanske muzičke liste.

Uspeh na britanskoj muzičkoj listi ne umanjuje njihov impozantan uspeh u Sjedinjenim Državama. Naprotiv, “Moon Music” je i preko okeana deseti album “Coldplay-a” koji je upisan među Top 10, a prošle nedelje je zabeležena i vrtoglava prodaja vinila ovog albuma (29 hiljada prodatih primeraka), što nije postignuto u istoriji benda. Osim ovih impozantnih brojki, popularnosti izdanja je doprineo singl “feelslikeimfallinginlove” koji je osvojio radio talase, kao i pojavljivanja Krisa Martina u emisijama kao što su “Saturday Night Live” i “The Tonight Show”.

Suma sumarum, po broju albuma na vrhu Billboard 200 liste, “Coldplay” deli četvrto mesto sa legendama poput bendova “Pink Floyd” i “Wings”, dok u Velikoj Britaniji njihova dominacija traje preko dve decenije, počevši od albuma “Parachutes” iz 2000. godine.