Home ART & CULTURE MTS Dvorana najavljuje specijalnu projekciju tople animirane sage “Dušica Eli”

MTS Dvorana najavljuje specijalnu projekciju tople animirane sage “Dušica Eli”

Priča o dobroćudnom duhu Eli inspirativna je bila i za tematsku, kreativnu radionicu koja će se održati istog dana (3. novembar) u holu Dvorane

26
0
Foto: MCF MegaComFilm

Priča o plavičastom duhu devojačkog izgleda koja teži da pronađe svoju porodicu i mesto stanovanja “Dušica Eli” naći će se od poslednjeg dana oktobra u svim bioskopima. Samo par dana kasnije, tačnije 3. novembra, s početkom od 15 sati u mts Dvorani održaće se specijalna projekcija ove animacije, na kojoj će prisustvovati i glumačka ekipa koja je pozajmila glasove likovima: kantautorka Tamara Popović, influenserka Danijela Stojanović, Marko Kon…

Istog dana, u holu Dvorane, odžaće se i radionica rezbarenja i oslikavanja bundeva, slikanje i crtanje na platnu i papiru, a sve uz pomoć kreativnog udruženja Paint & Wine Beograd.

“Dušica Eli” nastala je po motivima istoimenog bestselera nemačkog autora Klausa Baumgarta, a snimili su je režiseri Pit De Riker i Jesper Moler sa ciljem da publici pošalju važne poruke ljubavi, prihvatanja i uključivanja.

Eli je mali ženski duh koja postaje beskućnik nakon što joj je dom uništen. Šansu za porodicom i novom kućom pruža joj Voz duhova u kojem žive neobični stanovnici, uspevajući nenamerno da privuku pažnju spoljnog sveta. Da li je ovo prilika da, u družini drugačijih likova simpatični plavičasti duh pronađe svoju sigurnost?!

U ulozi Eli, u domaćoj, sinhronizovanoj verziji našla se kantautorka Tamara Popović, poznatija pod umetničkim imenom Tam. Izražavajući zadovoljstvo što se našla u prilici da tumači glavni karakter, Tamara navodi da animacija i njen lik otvaraju dublja pitanja i šalju divnu poruku da uvek imamo izbor i uvek je moguće birati biti pozitivan lik umesto negativca.