Printscreen: Youtube / Apple

Rano lansiranje Apple Vision Pro naočara izazvalo je veliko interesovanje ali korisnici širom sveta suočavaju se s nizom problema koji narušavaju njihovo korisničko iskustvo.

Glavni izazovi koji su izdvojeni u povratnim informacijama korisnika odnose se na udobnost i praktičnost uređaja.

Fizičke nelagode poput glavobolja i mučnine su među najčešćim razlozima zbog kojih potrošači vraćaju svoje Vision Pro naočare. Mnogi su primetili da je težina uređaja nepraktično raspoređena, posebno ističući neprijatnost dugotrajnog nošenja zbog mase koja se pretežno oslanja na prednji deo.

Osim toga, kupci su izrazili razočaranje u funkcionalnost uređaja u svakodnevnoj upotrebi: primetili su poteškoće u fokusiranju i prilagođavanju sadržaja na novi format ekrana, što utiče na produktivnost prilikom korišćenja alata poput Figma ili programiranja.

Postoji i nepoverenje u vezi s pravdanjem visoke cene Apple Vision pro naočara s obzirom na ograničenu zabavu i nedostatak igara, kao i nedovoljno funkcionalnih aplikacija za produktivnost. Mnogi korisnici smatraju da ako uređaj ne ispunjava njihove potrebe ni u zabavi ni u radu, teško je opravdati zadržavanje istog.

Iako su se pojavili izazovi, postoji nada da će Apple uspeti da poboljša Vision Pro naočare u budućim generacijama. Konzumenti se nadaju da će kompanija obratiti pažnju na reakcije i unaprediti udobnost i funkcionalnost kako bi ispunila visoke standarde očekivane od proizvoda jedne od najpopularnijih kompanija.