Home SHOWBIZ Glumica i drag zvezda Šangela optužena za višestruke seksualne napade

Glumica i drag zvezda Šangela optužena za višestruke seksualne napade

Pet osoba iz kvir zajednice optužilo je čuvenu drag kraljicu

142
0

Bivša zvezda američkog rijaliti programa “RuPaul’s Drag Race” Darius Džeremi Pirs, poznatiji kao Šangela, optužena je za seksualni napad na pet osoba u novom razotkrivanju koje je u ponedeljak objavio Rolling Stone. Pet osoba iz kvir zajednice optužilo je čuvenu drag kraljicu, ili da ih je seksualno napao ili da je pokušao da ima seks sa njima nakon što je postali previše pijani da bi pristali.

Optužbe protiv 43-godišnjeg Pirsa iznete su u građanskoj tužbi bivšeg kolege protiv drag zvezde. Prema sudskim dokumentima, Pirs je optužen da je silovao asistentkinju u produkciji jedne televizijske emisije nakon što su kupili nekoliko pića.

Pirs je, preko svog advokata Endrua Bretlera, nazvao tvrdnje “lažnim i nepotkrepljenim bilo kakvim dokazima ili pouzdanim svedočenjem svedoka”, tvrdeći da postoje “značajni problemi sa računima navodnih tužitelja”. Bretler je tvrdio da Pirs “odlučno poriče da se ikada upustio u seks bez pristanka”.

Ova istraga, koja je počela u novembru 2022. godine, zasnovana je na 16 meseci istraživanja, sudskih dokumenata i intervjua sa nekoliko optuženih. Tokom izveštavanja, Rolling Stone je otkrio ranije neprijavljenu policijsku pritužbu, podnetu u Los Anđelesu, i više nezavisnih optužbi koje se protežu na nekoliko godina, a koje se odnose na seksualnu prisilu i napadno ponašanje drag zvezde.

Pet osoba je nezavisno opisalo noćne izlaske sa Pirsom kada su imali između 18 i 23 godine. Svih petoro je reklo da je Pirs pio sa njima do kasnih noćnih sati i do jutra.

Svi optuženi su rekli da su svesni Šangelinog statusa slavne ličnosti. Jedan od izvora tvrdi da su se toliko napili da su povraćali u hotelskom krevetu nekoliko trenutaka pre nego što su navodno napadnuti u istim čaršavima.

Navodni napadi obuhvataju period od 2012. do 2018. godine u Luizijani, Teksasu, Kaliforniji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Pirs je ostao pri svojoj nevinosti, ali je priznao da se sastao sa četiri tužitelja na datume navodnih napada, kao i da se ne seća petog tužitelja.