Zoran Đerić, v.d. upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu na sajtu SNP-a istakao je da Drama planira deset premijera, po pet na obe scene.

Foto: Pexels

Među njima su „Iskupljenje“ po romanu Branimira Šćepanovića, u dramatizaciji Slobodana Obradovića, a u režiji Veljka Mićunovića, „Oslobođeno pozorište“, u režiji Harisa Pašovića, „Pokondirene tikve“, Jovana Sterije Popovića, koju će režirati mladi slovenački reditelj Juš Zidar. U drugom delu sezone očekuju nas „Balkanska lepotica“ po romanu Lasla Vegela, u režiji Andraša Urbana, i „Centrifugalni igrač“ Todora Manojlovića, u režiji Juga Đorđevića. „Mišja groznica“ Aleksandra Popovića, koju režira mladi srpski reditelj Đorđe Nešović očekuje se već narednog meseca.

Na Кamernoj sceni se očekuju inscenacije komada „Nezaboravak…“, mlade dramaturškinje Mine Petrić, u režiji Tamare Mitrović, kao i „Vodopadi“ Staše Bajac, u režiji Irene Popović Dragović.

Što se opere očekuju se premijere „Demona“ po istoimenoj poemi Mihaila Ljermontova, a komponovao ju je Anton Rubinštajn, jedan od najpoznatijih ruskih kompozitora 19. veka i biće po prvi put izvedena na Balkanu. Prvo izvođenje „Marija iz Buenos Ajresa“, jedine tango opere na svetu i jedinog operskog dela Astora Pjacole. Povodom 100. smrti kompozitora Đakoma Pučinija, izvešće se opera „Đani Skiki“.

Velika baletska premijera biće „Otelo“, libreto je nastao po istoimenoj Šekspirovoj tragediji, na muziku Ludviga van Betovena. Кoreografi su Кrunislav i Gordana Simić, a prvo izvođenje je zakazano za maj mesec.

Više o planovima Srpskog narodnog pozorišta možete pročitati na linku ispod:

https://www.snp.org.rs/?p=28746