Printscreen: Youtube / Balkan Funk Experiment

Balkan Funk Experiment objavio je spot za pesmu “Zli duhovi”, prvi singl sa predstojećeg albuma.

Basista benda Anto je proces snimanja opisao na sledeći način:

– Imamo prvi spot! Sve homemade u stanu Goran Goldbergera s mističnim voodoo lutkama, zlim duhovima i dimovima. Bubnjar Radovan Karković je popravljao krov na Pelješcu i nije bio prisutan te subote, tako da nas je sanjao ispod japanske trešnje kod Glazbene Kuće tjedan dana kasnije. Mihailo Radosavljević je imao odlične ideje za režiju, statični i stop motion kadrovi s kojim sam se namučio u montaži (sanjam rakiju), al se isplatilo. Ispalo je neloše. Odlični audio mix i master su napravili Tom Šlogar, Rok Mozbah i David Jovan, koji su kombinirali digitalni i analogni mastering.

Balkan Funk Experiment sebe opisuje kao:

Funk – Rock – Jazz Fusion bend sa referencama na etno zvuk Balkana. Ritmovi Hrvatske, Bosne, Srbije i Makedonije servirani za vašu dušu 21. veka. Muzika koja vas budi, tekstovi koji vas provociraju i pokreću. Jednostavno umesto kompliciranog. Kritika bez kritike i svedočenje o vremenu u kojem živimo.

BFE je šaren skup muzičara različitih generacija, koji dolaze iz raznih delova regiona (HR, BiH, SRB). Ta raznolikost se odražava i na muziku koju sviraju. U pesmama se mogu čuti rock, funk i jazz kombinacije, sa provokativnim tekstovima koji malo koga ostavljaju ravnodušnim. Uz to, dodajte još jednu zdravu dozu humora i dobili ste – Balkan Funk Experiment.

– U pet godina kreativnog postojanja, stvorili smo dvadesetak autorskih pesama, snimili demo album “Provokacija” i nastupili na nekolicini različitih festivala i zasebnih koncerata u Zagrebu – kaže ekipa benda i otkriva:

– Bend će kroz sledećih par meseci objaviti 6 novih pesama s novog albuma, u kojima se dotiču raznih tematika od loših pojedinaca u organizovanoj religiji u pesmi “Pokora”, kritike društva u “21. vek” te rubno perverznim konotacijama u “Pucanj u prazno” i “Šumski vicevi”.

Koncertna promocija albuma će se održati krajem leta u Zagrebu.

Pogledajte spot za pesmu “Zli duhovi”: