Home MUSIC Bonfire uskoro u Srbiji

Bonfire uskoro u Srbiji

79
0
Foto: Promo

Nemački hard rockeri konačno u Srbiji! U okviru svoje „The Origins“ turneje, Bonfire nastupaju 17. juna u klubu Fest.

Bend je osnovan jos 1972. godine u Ingolstatu pod imenom Cacumen od strane gitariste Hansa Zillera, koji i danas predvodi bend. Posle četrnaest godina i nekoliko manje uspešnih studijskih albuma, 1986. godine, bend menja ime u Bonfire.

Svetsku slavu stiču u zlatnim 80-im sa albumima „Don t Touch the Light“, „Fireworks“ i „Point Blank“. Njihov stil, koje je mešavina evropskog melodičnog hard rocka (Scorpions, Europe, Pretty Maids… ) sa americkim hair/glam metalom (Dokken, Ratt, Mötley Crüe) pokazao se kao dobitna kombinacija.

Na vrhuncu svoje karijere, 1989. godine, bend sa pesmom „Sword and Stone“ doprinosi uspehu filma Shocker (1989). Upravo u okviru ove turneje, gde će posetiti Beograd, Bonfire izvode iskljucivo klasike sa prva tri albuma – sve same hitove kao sto su „Sweet Obssession“, „S.D.I.“, „Sword and Stone“, „Fantasy“, „Who’s Foolin’ Who“, „Freedom Is My Belief“, i druge.

Prodaja počinje od petka, 10.maja. i to samo u Rockfire Record Shopu, (Mihizova 22 na Dorćolu). Za one koji nisu iz Beograda postoji mogućnost slanja karata poštom, za poručivanje se možete javiti porukom na stranici prodavnice.