Home LIFESTYLE Branko Golubović Golub dobitnik nagrade “Mikica Zdravković”

Branko Golubović Golub dobitnik nagrade “Mikica Zdravković”

Nagradu je u ime legendarnog frontmena pank-rok benda "Goblini", u Domu omladine Kragujevca, na Svetski dan muzike, primio gitarista Goblina Alen Jovanović.

62
0

Branko Golubović Golub, muzičar i dugogodišnji humanitarni radnik, četvrti je dobitnik tradicionalne nagrade “Mikica Zdravković” koju kragujevački Arsenal fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni.

Prethodni laureati su Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202, čuveni fotograf Brajan Rašić i producent i muzičar Vojislav Voja Aralica.

Priznanje se dodeljuje u znak sećanja na prerano preminulog Mikicu Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača Arsenal festa, zaposlenika Doma omladine Kragujevac i basistu bendova ČBS i Vesele osamdesete.

Branko Golubović Golub je 1992. bio među osnivačima čuvenog šabačkog benda Goblini. Sa grupom je snimio šest studijskih i dva živa albuma. Goblini i dalje predstavljaju jednu od najvećih koncertnih atrakcija u regionu, bez obzira na Golubov život u inostranstvu dugi niz godina. U okviru mirovnih misija radio je u Avganistanu, Šrli Lanci, Pakistanu, Etiopiji, a od 2018. godine je u Jordanu. Autor je knjige „Pisma iz Avganistana“ (2009), kao i „Izgužvane misli“ (2018) koja obuhvata period od nastanka Goblina do njegovog odlaska u inostranstvo 2003. godine.

Golub je, povodom nagrade, istakao: “Počastvovan sam. Nalazim se rame uz rame sa takvim ljudima iz srpskog rokenrola kao što su gospoda Aralica, Rašić i Kuzmić. Ne znam otkud ja tu”.