Printscreen/Youtube Britney Spears
Pop princeza izrazila je podršku za video koji je njen bivši partner i dugogodišnji koreograf, Vejd Robson, objavio o traumi nakon godina optuživanja Majkla Džeksona za zlostavljanje.

“Greje mi srce da vidim zrelog čoveka kako se zauzima da govori o takvoj temi!” napisala je pop zvezda, 42, u sada već obrisanom postu na Instagramu uz crno-beli video Vejda.

U klipu, koji je plesač (41) objavio na svom profilu početkom maja, promovisao je svoj podkast “Od traume do trijumfa” i napisao u opisu da epizoda sadrži intervju sa dr Piterom A. Levinom, stručnjakom za “disocijaciju, sram, samosažaljenje i ulogu zajednice u lečenju.”

Doktor je rekao u videu da nije potrebno prisetiti se svih detalja nečije traumatične prošlosti kako bi se mogao izlečiti, što je zaista odjeknulo kod pevačice.

U svom ripostu, Britni je navela sopstvena teška iskustva kroz koja je prošla kao rezultat svog 13-ogodišnjeg starateljstva, i dodala: “Ne želim da se sećam tih stvari … ali vidim sada da ako ne mogu da se suočim sa svojom prošlošću, kako da idem napred ako ne znam gde sam bila???”

“Potpuno o čemu govoru i i mislim da ću od sada pllakati do kraja života!”, napisala je.

Podsetimo, pop ikona i koreograf imaju dugu i kompleksnu istoriju.

Radili su zajedno na nekoliko muzičkih spotova i pevačicinih svetskih turneja , međutim, najveći kuriozitet je taj da je Britni upravo s Vejdom prevarila tadašnjeg dečka, pevača Džastina Timberlejka.

“Izašli smo jedne večeri i otišli u španski bar. Dugo smo plesali. Poljubila sam ga te noći,” napisala je u svojoj knjizi “The Woman in Me,” koja je objavljena prošlog oktobra.

Ova prevara je naterala pevača (43) da suoči sa Robsonom dok je Spirsova bila domaćin emisije “Saturday Night Live” 2002. godine i ubrzo nakon toga je raskinuo s njom preko poruke.

Ne čini se da su Robson i Spirsova održali prijateljstvo.

Poslednjih godina, koreograf je govorio o navodnom zlostavljanju koje je doživeo od strane Džeksona kao dete.

Robson i glumac Džejms Sejfčak podelili su šta su navodno pretrpeli u HBO-ovom dokumentarcu “Leaving Neverland” 2019. godine, uključujući tvrdnje bivšeg da ga je pevač hita “Smooth Criminal” zlostavljao i silovao od 7. do 14. godine.

Obojica muškaraca su takođe podnela nekoliko tužbi, od kojih je jedna odbačena 2017. godine. Ponovo je otvorena prema kalifornijskom zakonu koji ohrabruje preživele i svedoke seksualnog napada da svedoče na sudu ali ponovo je odbačena 2021. godine.

Sudija je u svojoj odluci tada napisao da nema “dokaza koji podržavaju tvrdnje tužitelja.” Međutim, u avgustu 2023. godine, Apelacioni sud Kalifornije je presudio da Robson i Sejfčak, 46, mogu ići na suđenje zbog svojih optužbi za zlostavljanje.

Podrška Spirs njenom bivšem partneru naišla je na mešovite reakcije na internetu.