Foto: RTS

Serija “Sablja”, o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, nagrađena je na Kanskom festivalu za najbolju glumačku interpretaciju čitavog ansambla, a u ime čitave ekipe priznanje su primili glumci Milica Gojković i Lazar Tasić.

Dragan Mićanović, koji je dočarao lik Zorana Đinđića, nije bio prisutan na proglašenju pobednika, ali je sve vreme bio na vezi sa kolegama:

  • Ovo je zaista veliki uspeh! Mi smo u Kanu imali fantastičnu prezentaciju i doživeli smo ogroman aplauz, tako da smo potajno očekivali da će “pasti” neka nagradica, ali ova za kompletan glumački ansambl nas je obradovala preko svake mere – podelio je svoje impresije jedan od najvoljenijih srpskih glumaca.

Mićanović smatra da je nagrada otišla u prave ruke, jer je svaka uloga u te prve dve epizode koje su prikazane u Kanu pogođena.

  • Nema slabog mesta i jedna je, rekao bih – rapsodija glume! Bilo mi je žao što nisam mogao da ostanem sa njima da zajedno proslavimo, ali proslavljamo čim se oni vrate u Beograd – rekao je glumac.

Serija “Sablja” rađena je u produkciji RTS-a i “This and That Productions”.

Pogledajte trejler!