Ova manifestacija na prodajnoj izložbi okuplja 20 brendova koje vode žene iz cele Srbije, a priliku da se upoznate sa njima imaćete od 11 do 18 časova.

Za ove talentovane žene, moda nije samo posao – to je strast. One koriste zaboravljene kulturne motive, spasavaju tekstil od završetka na otpadu i nude autentičnu alternativu sveprisutnoj brzoj modi – izjavila je u ime festivala Katarina Ejdus i dodala da njihov rad nije samo umetnički izraz, već i misija očuvanja tradicije i promocije održivih praksi u modnoj industriji.

Osim što će posetioci i posetiteljke imate priliku da upoznaju i podrže kreatorke kupovinom, takođe će imati priliku da saznaju nešto više o drugim aspektima održive mode i oprobaju se u njima.

– Izuzetno nam je važno da gradimo zajednicu drugačije mode i da se međusobno podržavamo na tom putu. To znači i da razgovaramo o svim njenim aspektima, ali i da menjamo navike. Iako održiva i spora moda zvuči kao nešto što je nedostupno ili nedostižno, baviti se njome na neki način je vrlo jednostavno jer je svuda oko nas – dodaje jedna od osnivačica festivala Nataša Niškanović, koje je ujedno pozvala posetiteljke da isprate bogat prateći edukativni program i postanu deo održive modne budućnosti.

Foto: Promo

Na Festivalu drugačije mode moći ćete od 11 do 18 časova da prisustvujete masterclass-u italijanske dizajnerke Flaminie Saccucci, radionicama za izražavanje kreativnosti kroz pravljenje aksesoara, izložbi Pripovedanje kroz tkanje, kao i solidarnom i edukativnom kutku. Za sam kraj organizovana je žurka od 18 do 22 časova.

Ulaz na sve programe je besplatan.