Home ART & CULTURE Film o Kralju popa stiže na velika platna 18. aprila 2025.

Film o Kralju popa stiže na velika platna 18. aprila 2025.

Lionsgate će objaviti biografski film o Majklu Džeksonu u Sjedinjenim Američkim Državama, dok će Universal upravljati distribucijom u inostranstvu

72
0
Printscreen: https://www.youtube.com/watch?v=h_D3VFfhvs4

Produkcija filma, čiji početak snimanja zakazan je za 22. januar, deo je projekta producenta Grahama Kinga, po scenariju Džona Logana. Zvanični sinopsis filma “Majkl” obećava publici zadivljujući i iskren prikaz života briljantnog, ali komplikovanog čoveka koji je postao kralj popa.

Režiser Antoan Fukua će doneti Majklov život na bioskopsko platno, a glavnu ulogu igraće pokojni nećak pop ikone, Džafar Džekson. Producenti filma, Džon Branko i Džon Meklejn,takođe i koizvršioci imanja Majkla Džeksona, preuzimaju odgovornost za film “Majkl”,     što može uticati na način prikazivanja višestrukih optužbi za seksualno zlostavljanje dece protiv pevača tokom karijere i nakon njegove smrti. Džekson je uvek negirao optužbe i bio je suđen i proglašen nevinim 2003. godine za zlostavljanje dece. Pevač je preminuo 2009. godine u 50. godini života, ostajući dosledan svojoj tvrdnji o nevinosti. 

Film će istražiti trijumfe i tragedije Majkla Džeksona, obećavajući autentičan prikaz njegovog života, uključujući i kontroverze, dok producenti nastoje istražiti i njegovo umetničko nasleđe.

Antoan Fukua, poznat po serijalu “Ekualizer” s Denzelom Vašingtonom, prethodno je režirao dramu o ropstvu “Emancipacija”. 

Datum premijere filma “Majkl” suptilno se uklapa sa skorašnjim povlačenjem filma “Egzorcist: Prevarant” iz bioskopskog rasporeda Univerzala, dok studio traži novog reditelja za nastavak…