Home MUSIC Humanitarni koncert hora “The International Belgrade Singers”

Humanitarni koncert hora “The International Belgrade Singers”

138
0
Foto: Promo

Humanitarni prolećni koncert hora „The International Belgrade Singers“ održaće se u četvrtak, 6. juna sa početkom u 20 časova u Domu kulture “Studentski grad” pod nazivom “SING & DANCE”.

Pod rukovodstvom dirigentkinje Olge Biserčić, hor će izvoditi numere na različitim jezicima. Sredstva prikupljena prodajom ulaznica biće donirana programu „Muzika nade“, koji se bavi socijalnom inkluzijom i razvojem dece kroz muziku.

Nastupi hora su imaju humanitarni karakter, a prihodi sa koncerata doniraju se organizacijama koje se brinu o deci. Do sada, hor je pomogao brojne ustanove i organizacije, uključujući Prihvatilište za decu, Savez slepih, OŠ “Dr. Dragan Hercog”, Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju, Dečju kliniku u Sokobanjskoj, centre u Zvečanskoj, Svratište za decu, Dečju bolnicu u Tiršovoj, OŠ za zaštitu vida “Dragan Kovačević”, Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja “Spomenak” u Pančevu i mnoge druge.

Prihodi sa ovog koncerta biće usmereni dobrotvornoj organizaciji “Music Art Project” za program “MUZIKA NADE”. Cilj programa je da se poveća socijalna inkluzija dece iz OŠ “Branko Pešić” koja uz pomoć muzike streme kvalitetnijem životu, da budu viđena, čuta, uvažena kao i osnažena novostečenim znanjem i samopouzdanjem da ravnopravno učestvuju u društvu. Učesnici programa “Muzika nade” nastupiće i na koncertu.