Printscreen: Youtube / Spotify

Reper Kendrik Lamar je po drugi put za objavio “6:16 in LA”, pesmu usmerenu protiv kanadskog muzičara Drejka.

Producenti singla su Saunvejv i sve popularniji Džek Antonof, a fanovi su brzo primetili da je pesma prepucavanja zapravo sempl velikog hita Ala Grina “What a Wonderful Thing Love Is.”

Pesma, koju je producirao Vili Mičel, prvobitno se pojavila na Grinovom albumu “I’m Still in Love With You “objavljenom u oktobru 1972. godine i dostigao je 4. mesto na Billboard 200 listi.

Soul pevač je tvitovao link sa Jutjuba svoje originalne pesme na platformi X.

Mnogi fanovi su ga preplavili odgovorima u nadi da će odobriti uzorak u pesmi “6:16 in LA koja bi potom mgla da se nađe na striming servisima. Još uvek nije jasno da li je odobrio sempl za dalju komercijalnu upotrebu.

Kendrick nije jedini reper koji se “poslužio” ovom pesmom: Reč je o Kanjeu Vestu čija pesma “Out the Game” iz 2004. ne bi postojala bez ove “pozajmice”.

Međutim, ono što je posebno interesantno je dublja veza sa Drejkom i pesmom “What a Wonderful Thing Love Is” : Drejkov rođak, Mabon Tini Hodžis je gitaristi na originalnoj numeri iz 1972. godine.

Kendrik Lamar kao da promišljeno šalje udarce Drejku – tri dana nakon oštroumne diss numere “Euphoria” usledio je i singl “6:16 in LA”

Nakon objavljivanja pesme “Push Ups” i “Taylor Made” u fristajlu, Drake je sada zadobio kombinaciju diss-ova od Kej Dota. Sada je lopta u Drizijevom dvorištu,a svet repa očekuje njegov odgovor u presudnom trenutku vrelog sukoba.