Printscreen: Youtube / UNA TELEVIZIJA

Lena Kovačević i orkestar Josef & Friends, na čelu sa koncertmajstorom Josefom Žigom, doživeli su tri bisa i ovacije u čuvenom Scharoun Teatru u Nemačkoj početkom aprila 2024.

Ovu prestižnu salu projektovao je arhitekta koji je dizajnirao između ostalog i Berlinsku filharmoniju. Scharoun Teatar predstavlja jedan od najvažnijih muzičkih podijuma Nemačke koji je ugostio svetske umetnike.

Lena je ovom prilikom nastupala repertoarom na četiri jezika, uz pesme filmske muzike kao i velikana francuske i italijanske pesme.

Ono što je posebno zanimljivo su aranžmani orkestra rađeni za Lenine pesme “Zovi me Lena” i “Cafe” koje su dočekane sa velikim uzbuđenjem.

Kritike koncerta su fantastične pa su tako Josef & Friends i Lena Kovačević predviđeni za nastup u Scharoun Teatru i za 2025. godinu dok Lena ima zakazan koncert sa ovim sjajnim orkestrom i u novembru 2024. godine.

Orkestar Josef & Friends je osnovao i predvodi ga Jozef Žiga, violinista iz Srbije koji živi i radi 30 godina u Nemačkoj kao koncertmajstor u državnoj operskoj kuci u Braunšvajgu. Ovaj orkestar je poznat po originalnim aranžmanima iz sveta klasične, pop i džez muzike.

Na nemačkom portalu Wolfsburger Allgemeine Zeitung izašla je veoma pozitivna kritika nastupa.