Home ART & CULTURE Lik Beson spreman da oživi priču o Drakuli

Lik Beson spreman da oživi priču o Drakuli

Uz impresivnu glumačku postavu, francuski režiser donosi na veliko platno novu sagu o najpoznatijem grofu na svetu

80
0
Printscreen/Youtube Rotten Tomatoes

Zoi Blu, Matilda De Anđelis, Kejleb Lendri Džons i Kristof Volc tumačiće likove u filmu “Dracula – A Love Tale”, proslavljenog francuskog režisera.

Blu tumači Elizabetu Minu, dok će italijanska glumica Matilda igrati njenu prijateljicu Mariju. Ove uloge su u Kopolinoj verziji “Drakule” iz 1992. godine igrale Vinona Rajder i Sejdi Frost. Kejleb Lendri Džons tumačiće grofa Drakulu, dok je uloga sveštenika pripala dvostrukom dobitniku Oscara – Kristofu Volcu.

Prema navodima časopisa Deadline, Beson je trenutno u fazi pripreme filma, koji će se snimati od maja u Francuskoj, a kasting za ostale uloge još uvek traje. Verzija je zasnovana na ikoničnom romanu Brama Stokera i sadržaće elemente izvorne priče koji istražuju romansu princa Vladimira i njegove žene, nakon čije smrti Vladimir odbacuje boga i postaje vampir.

“Dracula – A Love Tale” je visokobudžetni film, a Lik Beson pored režije potpisuje i produkciju. Izvor finansiranja još uvek nije otkriven, ali je poznato da je pariska kompanija Kinology zadužena za distibuciju filma.