Home MUSIC Massive Attack sa gostima iznenađenja održo prvi koncert nakon pet godina

Massive Attack sa gostima iznenađenja održo prvi koncert nakon pet godina

55
0
Foto: Pixabay

Bristolski sastav “Massive Attack” održao je koncert u Švedskoj, što je njihovo prvo pojavljivanje uživo posle pet godina pauze.

Tokom nastupa na bini su im se pridružili i gosti iznenađenja, a na scenu je prva izašla škotska pevačica Elizabet Frejzer. Sa bivšom članicom sastava “Cocteau Twins”, grupa je izvela popularnu pesmu “Song To The Siren”. Na zadovoljstvo publike, usledila je kolaborativna numera “Teardrop”, ali i “Black Milk” sa čuvenog albuma “Mezzanine” grupe “Massive Attack”.

Na koncertu im se pridružio i jamajčanski muzičar Horas Endi sa kojim su izveli “Hymn of the Big Wheel” i “Angel”, kao i škotski progresivni hip hop sastav “Young fathers” sa kojim su izveli zajedničku numeru “Voodoo In My Blood”.

Dugogodišnja članica grupe Debora Miler se takođe pojavila na sceni gde je otpevala čuvenu pesmu “Unfinished Sympathy” kao i jednu od najpopularnijih numera bristolskog sastava “Safe From Harm”.

“Massive Attack” su najavili koncerte u Velikoj Britaniji, Španiji i Švajcarskoj, ali i veliku svirku u svom rodnom Bristolu 25. avgusta na kojoj će proslaviti 25 godina “klimatskog aktivizma”.