Home MUSIC Na Exitovu Visa Fusion binu stiže fuzija elektronike, roka i popa

Na Exitovu Visa Fusion binu stiže fuzija elektronike, roka i popa

Kultni stejdž će osvojiti Urban & 4, Marčelo, Ida Prester & Lollobrigida, Nika Turković i mnogi drugi!

59
0
Printscreen/Youtube EXIT Festival

Jedna od najvećih, a potvrđeno i najomiljenijih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi, Visa Fusion, i ove godine donosi jedinstvenu kombinaciju zvukova iz sveta i regije: Mezerg, Urban & 4, Ida Prester & Lollobrigida, Marčelo, Nika Turković, Marko Louis, a u sklopu Hali Gali showcase-a nastupiće Vizelj, Proto Tip i Sitzpinker, zatim Iva Lorens, Filip Baloš, Luka Rajić i Zhiva. I ovo nije sve, jer još imena tek stiže! Šarena muzička postava pridružiće se već objavljenom programu Visa Fusiona koji čine Villagers of Ioannina City, Lakeside X, Ritam nereda i Funk Shui, a već tradicionalno na istoj bini će nastupiti i pobednici aktuelnog takmičenja Play @ EXIT.

Pored višestruko talentovanog instrumentaliste i pionira moderne muzičke tehnologije, poznatog pod umentičkim imenom Mezerg, na Tvđavu stiže veteran hrvatske alternativne rok scene Damir Urban sa svojom četvorkom koju čine Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski.

Damir Urbani i Ida Prester Fotografije: EXIT Promo

Na Fusion se vraćaju i Ida Prester & Lollobrigida. Bend čija je energija apsolutno nemerljiva donosi svoj specifični, pop, pank i elektro pop zvuk kojim vladaju godinama unazad. Publika će imati priliku da zapeva i singlove s Idinog prvog solo albuma „Sad”, kao što su „Minuta”, „70”, „Luda”, i mnoge druge, kao i zajedno proslavi njenih 20 godina karijere.

Programu Visa Fusiona pridružuje se i Marčelo s bendom, koji ove godine, takođe, proslavlja dve decenije postojanja. Publika će putovati od „De facta” do „Nojeve varke”, od čistog hip hopa do raskošne žanrovske mešavine kakvu Marčelo i ekipa danas stvaraju.

MarčeloFoto: EXIT Promo

EXIT publici ponovo će se pokloniti i Iva Lorens, mlada i talentovana kantautorka koja je već nastupala na festivalu i to na Glavnoj bini. Sada stiže sa svojim debi albumom „Svitanje”, kojim je pustila korenje na regionalnoj pop sceni.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi prvi put će nastupiti hrvatska pop zvezda Nika Turković koja je prošle godine već oduševila publiku Exitovog Sea Star festivala. Ovog puta stiže u Novi Sad da svoje živopisne pop melodije, ali i nežne i krhke tekstove sa svog debi albuma „11”, kao i nadolazećeg drugog izdanja predstavi u potpuno drugačijem okruženju.

Ekipu na Fusionu će rasplesati i Balkan soul kantautor Marko Louis poznat po tkanju multikulturalnih ritmova i melodija. Ove godine na programu naći će se i jedinstveni Hali Gali Showcase u skolopu kojeg će nastupiti jedno od najprepoznatljivijih imena srpske alternativne scene, beogradski sastav Vizelj, kao i bendovi koji su bili deo ekipe osnivača Hali Gali kolektiva – Proto Tip i Sitzpinker.

Marko Luis – EXIT Promo

Prvi put će na Exitu nastupiti i novosadski pop pevač Filip Baloš, publici već poznat po učestvovanju na Pesmi za Evroviziju na kojima se istakao dve godine zaredom pesmama „Novi Plan Drugi San”, i „Duga je Noć”. Pridružiće mu se i Luka Rajić, perspektivni mladi beogradski izvođač koji je u svojoj karijeri već izazvao ogromnu pažnju pesmom „Ludim”. Alternativni pop, jazz, hip-hop, drum’n’bass-a i reggae će na Fusion donijeti Zhiva, s svojom neverojatno energičnom pojavom i jedinstvenim debi albumom „Preterujem“, posvećenom mentalnom zdravlju.

Sledeće izdanje EXIT festivala, s temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, biće održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan, 10. jula, rezervisan za poseban Starseeds Takeover performance na Tesla Universe bini.