Printscreen: Youtube / Printscreen

Muzičar Frenk Tarner oborio je svetski rekord po broju nastupa unutar 24 sata – sa 15 nastupa u 15 različitih gradova, navode strane mediji.

Muzičar je prihvatio izazov u ​​čast Music Venue Trusta (MVT), svirajući svaki mini koncert u drugom mestu, a sve ulaznice karte su prodavale nezavisne prodavnice ploča.

Podvig je započeo u klubu Jacaranda Baltic u Liverpulu u 12:30 popodne u subotu (4. maja). Tarner je svirao po različitim mestima u Velikoj Britaniji, pre nego što je u podne, 5. maja završio misiju u u klubu The Brook u Sautemptonu.

Frenk je tako nastupio u Liverpulu, Hadersfildu, Lidsu, Šefildu, Česterfildu, Notingemu, Birmingem, Lemingtonu, Lejtonu, Londonu, Kingstonu, Alderšotu, Portsmautu, Vinčesteru i Sautemptonu.

Pravila za pokušaj postavljanja svetskog rekorda odredio je MVT, koji je pojasnio da svaki set mora da traje najmanje 15 minuta, bez ponovljenih mesta i sa najmanje 25 ljudi u publici na svakom koncertu.

“Ponosan. Umoran. Zahvalan. Živela nezavisna muzika”, napisao je Frenk Tarner na Instagramu nakon što je oborio svetski rekord.

Inače, 2009. godine muzičar je za potrebe svog spota za 24 sata svirao u 24 različita kluba u Londonu.

Pogledajte kako je bilo u Sautemptonu: