Home ART & CULTURE Najavljen nastavak Matriksa!

Najavljen nastavak Matriksa!

Warner Bros. potvrdio da je u pripremi novi nastavak popularne franšize, čiju režiju će potpisati Dru Godard

66
0
Printscreen/Youtube Warner Bros. Pictures

Kijano Rivs ponovo uleće u lik Nea i time se nastavlja četvrti deo naučnofantastične priče, čiji je prvi deo ostavio snažan utisak na publiku, zaradio gotovo pola milijarde u biskopima širom sveta i osvojio Oskare za najbolje vizualne efekte, montažu, zvuk i montažu zvuka.

Režiju će prvi put potpisati Dru Godard, a prema navodima čelnika stidija Warner Bros., sestre Lana i Lili Vačuski koje su stale iza prva tri dela biće izvršni producenti.

Godard je izjavio da namerava da unese neke novine, ali će i dalje poštovati priču koju su čuvene sestre započele pre više od četvrt veka.

ZANIMLJIVOSTI:

  • Glumci su mislili da će vežbanje borilačkih veština trajati svega par nedelja. Međutim, ispostavilo se da je trajalo gotovo pola godine, prvenstveno zato što su braća Vačauski želeli da gledaoci vide da glumci zaista izvode akcione scene. Svaki od njih je imao svog ličnog kung fu učitelja, pa ipak je Keri En-Mos povredila članak, ali nikome nije rekla kako je ne bi zamenili, zbog čega sledećeg dana nije bila u stanju da hoda.
  • Idejni tvorci, scenaristi i režiseri “Matriks” univerzuma, promenili su pol. Najpre je to 2012. godine učinila Lana, nekada Lari Vačovski, da bi posle četiri godine i njen slavni brat, režiser Endi Vačovski, promenio pol i ime u Lili.