Foto-montaža: Pexels/Printscreen/Youtube/MetroLyrics

Sastav ,,Empire of the Sun” je australijski elektro pop-duo formiran 2007. godine kao saradnja između Luka Stilea (The Sleepy Jackson) i Nika Litlmora (Pnau).

Debitantski album sastava ,,Empire of the Sun” iz 2008, Walking on a Dream doneo je ovom duu međunarodni uspeh i osvojivši platinastu titulu u Australiji i zlatu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Nosilac istoimenog albuma, pesma ,,Walking on a Dream”, objavljena kao debitantski singl 2008. godine, dospela je u prvih 10 (dospevši na 10. mesto) na ARIA listi singlova i osvojila nagradu singla godine na ARIA Music Awards 2009. godine, što je jedna od njihove četiri pobede te noći.

U SAD-u interesovanje za pesmom je ponovo poraslo kada je korišćena za reklamu kompanije Honda 2016. godine, lansirajući je 65. mesto Billboard Hot 100.

Kasnije, 2022. godine ova pesma bila je podloga petogodišnjoj globalnoj kampanji za turizam Zapadne Australije, a prošle godine je nominovana u novoj kategoriji nagrade ARIA za najbolje korišćenje australijskog snimka u reklami.

Trenutno, prema APRA AMCOS, organizacijama za upravljanje autorskim pravima na teritoriji Australazije, pesma ,,Walking on a Dream” je 10 puta sertifikovana platinastim izdanjem u Australiji, kao i u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Prethodne dobitnike ovog prestižnog priznanja možete pogledati ovde.