Home MUSIC Postmodern Jukebox 7. septembra na Stadionu Tašmajdan

Postmodern Jukebox 7. septembra na Stadionu Tašmajdan

Planetarno popularni sastav izvešće savremene hitove u duhu džeza iz dvadesetih godina prošlog veka, swinga, doo-wopa i Motown-a; ulaznice su dostupne od petka, 12. aprila preko aplikacije eFinity

72
0
Foto: Nicole Schoen Visconti

Postmodern Jukebox (PMJ), čuveni koncertni akt poznat kao “pop muzika u vremenskoj mašini”, održaće veliki koncert u Beogradu 7. septembra na Stadionu Tašmajdan. Biće to prilika za domaću publiku da po drugi put uživa u nastupu ovog neodoljivog muzičkog kolektiva koji reinterpretira savremene pop, rock i R&B hitove u stilu muzike prošlosti: swing-a, doo-woop-a, Motown-a.

Koncert će se održati u okviru svetske turneje pod nazivom “10”, kojom bend proslavlja dvostruki jubilej – 10 godina turneja i njihov 1000. nastup u 2024. godini.

Kako su najavili članovi benda, posetioce očekuje očaravajuće, inspirativno putovanje kroz PMJ univerzum, gde su savremeni hitovi i ikonične pop pesme ponovo osmišljene u klasičnim žanrovima poput džeza iz dvadesetih godina prošlog veka, swinga, doo-wopa i Motown-a, i oživljene od strane ansambla nekih od najboljih pevača, plesača i instrumentalista na svetu. „Zamislite spoj “Velikog Getsbija” sa albumom Frenka Sinatre “Sinatra in the Sands” i filmom “Povratak u budućnost” – navode oni.

A kako glasi priča o ovom planetarno popularnom bendu?

Kada je pijanista Scott Bradlee pokrenuo ovaj muzički kolektiv iz podruma svog stana u Kvinsu, Njujork, rodila se priča o uspehu koja je brzo postala viralna, i koja je ubrzo dovela do rasprodatih koncerata širom Severne Amerike i Evrope tokom leta 2014. godine. Deset godina kasnije, sa dve milijarde pregleda na njihovom YouTube kanalu, koncert benda Postmodern Jukebox koncert postao je neka vrsta godišnje muzičke tradicije za stotine hiljada predanih fanova širom sveta – onih koji na koncerte često dolaze obučeni u svoje najbolje vintage odevne kombinacije, željni da se potpuno urone u iskustvo.

Bradlee, koji kreira muzičke aranžmane i režira predstave prošle godine najavio je ovogodišnju turneju, kojom je obuhvaćen i Beograd.

  • Do kraja 2023. godine, PMJ će imati 937 nastupa u 44 zemlje na 5 kontinenata. Takva dugovečnost u nestabilnoj industriji je bila potpuno neočekivana za nas. Nema tajne formule, osim opsesije za klasične zvuke i posvećenosti predstavljanju fenomenalnih talenata. Nastavljamo da se osećamo počastvovano i ponizno zbog podrške naše publike za ovaj projekat, koji nas i dalje inspiriše i gura prema novim visinama umetničkog izraza. To je savršen spoj, i naša turneja povodom 10. godišnjice biće prava proslava – rekao je tom prilikom proslavljeni pijanista.

Ulaznice za koncert biće dostupne od petka putem sajta efinity.rs, aplikacije eFinity, na blagajnama Štark Arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje.