Printscreen: Youtube / James Blake
Počelo je kao ambijentalna numera koju je pravio sa Domom Makerom povezavši je kao nešto veoma duboko u autoru pod uticajem britanskih elektronskih bendova.

Muzičar je izjavio: “To je pesma otpora koja se bori sa tim gde nas naš posao odvodi, šta radi našem životu. Bavi se nedostacima koje posvećenost poslu nosi. Nemamo nikakvu težnju ka zajednici – svi težimo uspehu. Onda se osećamo usamljeno i izgubljeno. Ova pesma spaja ljude – to je veza kroz otpor.”

Singl sledi njegov LP iz 2023. “Playing Robots Into Heaven“. U recenziji albuma koja je ocenjena sa 4 zvezdice, NME je podelio: “Oponašajući njegova najranija izdanja sa projekta “CMYK”, kvalitet produkcije na “Playing Robots Into Heaven” je konzistentno inventivan i snažan – čak i u mirnijim trenucima.”

U aprilu je Blejk otkrio da je sada potpuno nezavisni umetnik, podelivši snimak na Instagramu u kom je saopštio da se oseća dobro kao nezavisni umetnik jer je oduvek želeo da preuzme stvari u svoje ruke, kao i da se raduje što će biti “direktniji” sa svojom publikom.

Muzičar je prethodno izjavio da je navodno pronašao “rešenje” za striming, dok je takođe delio neke prethodno neobjavljene pesme.

Njegovo objavljivanje kao nezavisnog umetnika usledilo je nakon što je nedavno postao viralan zbog niza objava u kojima je kritikovao nedostatak honorara koje umetnici mogu da zarade putem strimovanja svoje muzike ili deljenja na platformi TikTok. Nakon objava na mreži, Džejms Blejk je počeo da nagoveštava da je pronašao “rešenje” za ovaj problem.

Podsetimo, Džejms Blejk će nastupiti na nekoliko muzičkih festivala ovog leta uključujući legendarni Glastonberi.

Poslušajte njegov najnoviji singl: