Home ART & CULTURE “Režim ljubavi” u Bitef teatru

“Režim ljubavi” u Bitef teatru

Beogradska premijera predstave Kruševačkog pozorišta “Režim ljubavi” po tekstu Tanje Šljivar, a u režiji Snežane Trišić biće održana 28. maja

98
0
Fotografije: Miki Cvetković

Povodom beogradske premijere Snežana Trišić izjavila je da je “Režim ljubavi” predstava o ljubavi u svetu bez ljubavi.

  • I to nam je bio izazov, prvo u tekstu a zatim i u predstavi, da otkrivamo razloge zbog kojih je nešto tako prirodno, nasušno i jednostavno, kao što je LJUBAV, danas retko, teško ostvarivo ili nedostižno. Očigledno je ta tema veoma važna i intrigantna jer predstava izaziva veliko interesovanje i sjajne reakcije kruševačke publike od premijere do danas, a igranje u Bitef teatru biće jedinstvena prilika da je i beogradska publika vidi – istakla je rediteljka.

Nakon izvođenja u Bitefu, komad “Režim ljubavi” biće odigran i na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić“ u okviru takmičarske selekcije (19. maja) a koji će se ove godine održati u Užicu, kao i na pozorišnoj reviji domaćih pisaca “Joakimovi dani” u Kragujevcu (27. maja).

U predstavi, koja je premijerno prikazana krajem prošle godine u Kruševačkom pozorištu, igraju Dejan Tončić, Biljana Nikolić, Bojan Veljović, Aleksandra Arizanović, Nikola Rakić i Dragan Marinković.


“Režim ljubavi” istražuje kompleksnost međuljudskih odnosa kroz priču o protagonistima koji se suočavaju sa izazovima savremenog društva. Kroz njihovu introspekciju i promišljanje ističe se slojevitost ljubavi, i ženskog identiteta. Predstava vešto plete priču koja provocira razmišljanje o intimnosti, društvenim normama i ličnoj slobodi. Kroz spoj rediteljske vizije Snežane Trišić i autentičnog izraza glumaca, ova predstava pruža duboko emotivno iskustvo.


Scenografiju predstave takođe potpisuje Snežana Trišić, kostimografkinja je Milica Grbić Komazec, muziku je komponovala Irena Popović, za scenski pokret bila je zadužena Isidora Stanišić, dok je scenski govor oblikovao Đorđe Marković. Dizajn svetla potpisuje Rade Stamenković.