Home MUSIC Ringo Star otkrio da bi Bitlsi napravili mnogo manje ploča da nije...

Ringo Star otkrio da bi Bitlsi napravili mnogo manje ploča da nije bilo “radoholičara” Pola Makartnija

83
0
Foto: Youtube printscreen

Bubnjar legendarnog benda u intervjuu rekao kako se Bitlsi nisu slagali i kako bez Makartnija ne bi objavili ni približno toliki broj ploča.

“Ne, ne, nismo se slagali, ali to nikada nije bila prepreka pravljenju muzike bez obzira na to koliko smo se svađali”, objasnio je Star. “Zbog Pola, koji je bio radoholičar, napravili smo mnogo više ploča nego što bismo Džon Lenon i ja napravili. Uvek smo voleli da u toku snimanja pravimo malo duže pauze, a onda bi nas Pol podsećao da je vreme da se vratimo poslu i mi bismo ušli u studio.“

Bitlsi su najprodavaniji bend svih vremena, sa preko 500 miliona prodatih ploča. Tokom karijere, objavili su 12 studijskih albuma (17 u SAD), 5 live albuma, 51 kompilacijski album, 36 EP-a, 63 singla, 17 boks setova, 22 video albuma i 53 muzička spota.

Za završetak jednog albuma obično je potrebno oko godinu dana, a Bitlsi su mogli da izdaju dva uzastopna godišnje, tri godine zaredom. Svake godine od 1965. do 1970, četvorka je izdala po jedan ili dva albuma.

Bend je nedavno objavio potpuno novi restaurirani video za “Let It Be”, koji sadrži video isečke iz nedavno objavljenog i restauriranog filma “Let It Be” iz 1970. godine.