Home ART & CULTURE Šokantan akcioni film Aleksa Garlanda stiže na velike ekrane

Šokantan akcioni film Aleksa Garlanda stiže na velike ekrane

“Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj” je ocenjen kao realističan film koji menja pogled na budućnost, a publika ga može videti od 18. aprila u domaćim bioskopima širom Srbije

48
0

Akciono ostvarenje Alekse Garlanda je uzbudljiva adrenalinska akcija kroz razjedinjenu Ameriku bliske budućnosti, koja balansira na tankoj ivici velikih sukoba. Radnja prati grupu novinara koji kreću na putovanje kroz SAD usred sve intenzivnijeg građanskog rata koji je zahvatio celu zemlju. Tokom svog putovanja nailaze na nekoliko po život opasnih izazova. Istovremeno, vlada SAD se pretvara u distopijski režim, a radikalne grupe učestvuju u političkom nasilju. 

Građanski rat” istražuje duboke podele unutar američkog društva, predstavljajući mračnu, ali i proročansku viziju budućnosti. Sa budžetom od 75 miliona dolara, ovo ostvarenje je najskuplji film producentske kuće A24, a s obzirom na glumačku postavu i uzbudljive akcione scene, najbolji doživljaj je gledati ga na velikom platnu.

Osim intrigantnim zapletima, film obiluje sjajnom muzikom i impresivnom glumačkom ekipom koju čine dobitnica Zlatnog globusa Kirsten Danst, zvezda seije “Narkos“ Vagner Moura, Stiven MekKinli Henderson, Nik Oferman, Džesi Plemons i Kejli Speni.