Home SHOWBIZ Tejlor Svift na udaru ekoloških aktivista

Tejlor Svift na udaru ekoloških aktivista

Aktivista poznat pod korisničkim imenom "CelebJets" je prošlog proleća isprozivao muzičarku zbog količine proizvedenih štetnih gasova i nazvao je najvećim zagađivačem okoline, a sada su se na nju okomili aktivisti iz organizacije "Just Stop Oil"

65
0
Printscreen/X: Just Stop Oil

Britanke Dženifer Kovalski i Kol Mekdonald upale su na privatni aerodrom blizu Londona i poprskale narandžastom farbom nekoliko aviona, među kojima i privatni avion pop senzacije Tejlor Svift.

Video snimak je objavljen na zvaničnom X profilu organizacije, a na njemu se vidi da su prerezale žicu koja je ograđivala aerodrom, kao i da narandžastom bojom farbaju mlaznjak Tejlor Svift, koju optužuju da je samo prošle godine proizvela više od 8000 tona ugljenika.

Policajci su stigli na mesto događaja za nekoliko minuta i priveli obe žene iz organizacije “Just Stop Oil”, čiji su aktivisti samo dan ranije narandžastim prahom kukuruznog brašna poprskali Stounhendž.

Cilj ovih akcija je da nova britanska vlada prekine sa bušenjem i sagorevanjem nafte, gasa i uglja do 2030. godine, jer smatraju da će biti stotine mrtvih ako se nastavi njihovo nekontrolisano sagorevanje.

Na meti aktivista našla su se i mnoga remek-dela u poslednjih par godina, a možda je najviše pažnje privukla njihova akcija bacanja supe od paradajza na Van Gogove Suncokrete u Nacionalnoj galeriji u Londonu.