Printscreen: Youtube / Tems

Nigerijska pevačica objavila je tizer svog prvenca “Born in the Wild” koji izlazi u maju, neposredno nakon svog učešća na Koačeli, na čijoj sceni su joj se pridružili izvođači Wizkid i Justin Bieber – muzičari imaju zajedničku pesmu “Essence“.

Tems je objavila “Me & U” u oktobru 2023. godine, prvi singl nakon dvogodišnje pauze, a nakon nje, nekoliko meseci kasnije, usledila je i pesma “Not An Angel”.
Trenutno nije poznato da li će ove dve pesme biti deo albuma “Born in the Wild”.

Važno je napomenuti da je “If Orange Was A Place” iz 2021. godine kantautorkin poslednji solo projekat. Osim hitova “Crazy Tings” i “Found”, EP je uključivao i saradnju sa Brentom Fajazom.

Iste godine, popularni Drejk poziva Tems na saradnju u pesmi “Fountains” sa albuma “Certified Lover Boy” koji je naišao na veliki uspeh.


Učešće u pesmi “WAUT FOR U” takođe je obeležilo karijeru, kada je izvođač Future insistirao na vokalu ove talentovane pevačice iz Nigerije. Singl je osvojio Gremi u kategoriji “Najbolje melodične rep izvođenje” 2022. godine.

Prošle godine, Tems je imala razgovor sa Kendrikom Lamarom za Interview Magazine o stvaranju novih pesama. Pevačica je istakla: “Želim da pravim muziku koja će mi izvući srce, a ako to ne mogu da uradim, ne želim ništa. Radije bih to uradila i bila slomljena nego da pristanem na kompromis. Nisam nikad previše marila za novac. Novac nije loše, naprotiv, vrlo je dobar. Ali za mene, najvažnije je jurenje frekvencije.”