Foto: Youtube printscreen

Ruski bend The OMY, jedan od najuzbudljivijih sastava beogradske scene, najavio je koncert u četvrtak 18. aprila u Zappa Bazi sa početkom od 19 časova.

Ovaj, u najmanju ruku, eklektični bend već je imao prilike da se predstavi beogradskoj publici – i to na inovativnom Changeover festivalu u Domu omladine, kao i u Elektropioniru.

Ono što krasi The OMY jeste širok dijapazon muzičkog kataloga i naravno, kombinovanje elektronike sa sviranom, gitarskom muzikom. Od brzih džangl ritmova, preko prodornih saksofonskih melodija, do nojza, na tankoj liniji između džeza, fanka, post-panka i raznih tipova elektronike, može se reći da je ovaj bend preuzeo titulu „najglasnijeg benda u Beogradu“.

Kao predvodnici ruske avangarde, ovaj bend slučajno ili ne, aktivno participira u menjanju i progresiji lokalne scene, kako kaže i Nemanja Mitrović u članku za BBC u maju prošle godine: „Kada je Igor Volkov sa prijateljima iz benda septembra 2022. seo u auto i iz Moskve, preko Kavkaza i Male Azije, krenuo put Srbije, verovatno nije ni slutio da će uskoro prisustvovati, ali i učestvovati u nastupajućim promenama na muzičkoj sceni Beograda“.