Jedna od najdražih igrica svih vremena, Tetris, nastala je davne 1984. godine, a njen kreator bio je sovjetski softverski inženjer Aleksej Pažitnov. Tetrisova neprolaznost proizlazi iz jednostavnosti igre kao i njene težine.

Iako je Tetris ostao isti tokom decenija, način na koji se igra je evoluirao. Do 2011. igrači su verovali da je nivo 29 najviši mogući zbog najveće brzine igre. Kada je ta barijera na nivou 29 probijena, igrači su počeli da dostižu sve više i više nivoe na turnirima kao što je Svetsko prvenstvo u klasičnom Tetrisu sa tehnikama uključujući hipertapping i rolling.

Foto: Pexels

Do danas je objavljeno preko 200 zvaničnih varijanti tetrisa na najmanje 70 sistema, što je svetski rekord prema Ginisovoj knjizi rekorda. Mobilna verzija koju je razvio Electronic Arts objavljena 2006. prodata je 100 miliona puta, što je čini trećom najprodavanijom video igricom svih vremena, prema prošlogodišnjem izveštaju Hevlett Packard-a.

Skoro četiri decenije od objavljivanja ove igre, trinaestogodišnji Vilis Gibson iz Oklahome prvi je igrač koji je dostigao nivo 157 i time ,,ubio ekran”. Ovaj gejmerski podvig zabeležen je snimkom na Jutjubu, koji možete pogledati na linku ispod:

Kada je pobedom napravio predah, izjavio je ,,kako ne oseća prste”, a svoje oduševljenje nije mogao da sakrije.

Informacija o ovom rekordu izazvala je mnoge polemike među internet koriscnicima, mnogi od njih zamerili su ovom tinejdžeru i njegovim roditeljima što vreme ne provodi na vazduhu već obara čak i ovakav rekord, dok je ostatak stao na dečakovu stranu slaveći ovu nesvakidašnju pobedu.

Foto: Pexels

Koji je vaš stav?