Printskreen/Youtube madonna

Kraljica popa, Madona, sinoć je na plaži Kopakabane održala besplatni koncert pred desetinama hiljada svojih obožavatelja, kojim je zaokružila svetsku turneju “Selebrejšn” započetu prošlog oktobra u Londonu.

Gradske vlasti u Riju saopštile su ranije da očekuju da na koncertu bude 1,5 miliona gledalaca, što bi bilo 10 puta više od Madoninog rekorda od 130.000 posetilaca na u Parizu 1987. koji je na pevačicinoj zvaničnoj veb stranici naveden kao najveći šou u njenoj 40 godina dugoj karijeri.

Brazilske vlasti pojačale su oprez nakon što je mladi obožavatelj preminuo na koncertu Tejlor Svift prošle godine zbog iscrpljenosti prouzorokovane vrućinom, pa su ovoga puta vatrogasci prskali vodom posetioce na koncertu da ih rashlade, a besplatno su deljene i flašice s vodom.

Koncert je obezbeđivalo 3.200 policijaca u uniformama i 1.500 civilnih policajaca, a uoči koncerta, brazilska mornarica je pregledala brodove sa kojih su ljudi hteli da prate šou.

Brazil je, kako je saopšteno, potrošio 20 miliona reala (3,9 miliona dolara) na koncert, dok su ostatak finansirali sponzori, prenosi Tanjug.