Venčanje, tradicija, sukob novog i starog, ali i prelepi ambijent primorja Crne Gore, okvir su ovoj dirljivoj i eksplozivnoj komediji u kojoj uloge tumače poznati glumci i glumice iz Srbije i regiona – Tihana Lazović, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Snježana Sinovčić Šiškov, Momčilo Pićurić, Goran Slavić, Dejan Đonović i drugi.

Foto: Sense Production i Adriatic Western

Komedija prati mladi par pre i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, venčanje pretvaraju u farsu sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je pićem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji nalažu.

Beogradska premijera filma ”Živi i zdravi” zakazana je za 6. februar, dok će premijera u Crnoj Gori biti održana nedelju dana ranije, 31. januara. Film je prethodno svetsku premijeru imao u Glavnom takmičarskom programu međunarodnog Filmskog festivala “Black Nights” u Talinu.

Režiju i scenario potpisuje Ivan Marinović koji je publici poznat po debitantskom ostvarenju ”Igla ispod praga”, filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i koji je obišao više od 50 međunarodnih filmskih festivala.

Pogledajte trejler za film!