Home Uncategorized Zoster rascvetao Botaničku baštu!

Zoster rascvetao Botaničku baštu!

Popularni Mostarci održali su dvosatni koncert za pamćenje u rasprodatom "Jevremovcu"

75
0
Fotografije: Nemanja Đorđević

Mario Knezović i ekipa nošeni na krilima aktuelnog, petog albuma “Najgori” koji su i publika i kritika primili fantastično, izveli su većinu pesama sa ovog izdanja i sjajno ih uklopili sa najpopularnijim numerama starijeg datuma.

Raznovrsnost žanrova koju neguje sastav iz Mostara posebnu boju dobije u predivnom ambijentu kakav je u Botaničkoj bašti. Kad se tome doda više puta dokazana ljubav Zostera i beogradske publike, sasvim je očekivano što je atmosfera bila uzavrela od uvodne, još po dnevnoj svetlosti izvedene “Mozak na pašnjak”, što beše peti po redu predstavljen singl sa “Najgoreg”.

Nastavilo se uz “Kuda idu svi ti ljudi”, takođe sa novog albuma, da bi se prvi povratak u prošlost desio uz “Sve u svoje vrijeme”. Razlike u reakciji, međutim, nisu bile nijednog trenutka primetne. I staro i novo se horski pevalo, ni dlanovi se nisu štedeli.

“Čovjek zvani činjenica” je pesma koja je u poslednje vreme posebno dobro prihvaćena i među obožavaocima i u medijima, pa je euforična reakcija posetilaca bila sasvim prirodna.


Iz pesme u pesmu, u pažljivo probranoj set-listi praznog hoda nije bilo, sve do gromovite završnice zvaničnog dela, gde su se nanizale “Izbjeglica”, “Volio sam te”, “Najgori”, “Gavrilo”, “Bezbolnim palicama” i “Američki film”.

Oduševljeni obožavaoci su, naravno, tražili još, a bend je za bis sačuvao još nekoliko laganijih aduta, te je kraj mogao zvanično da bude “odsviran” tek posle “Budi svoj”.


S obzirom na to da Zoster sledeće godine obeležava dve i po decenije postojanja, i povodom jubileja ima razne planove, nema sumnje da se na novi susret sa beogradskom publikom neće dugo čekati.