Foto: Promo

Šesto izdanje Sea Star festivala spektakularno otvoreno sinoć uz inspirativne nastupe brojnih svetskih i regionalnih imena.

Oko 19 hiljada ljudi sinoć je plesalo od sumraka do zore na pozornicama umaške lagune Stella Maris i zvanično pokrenulo novo festivalsko leto.

Sea Star je otvoren panelom na kom su učestvovali glavni akteri muzičke industrije najavivši konferenciju „Bridge 2025: Leap into the future”.

Uz čarobne prizore zalaska sunca na Tesla Main Stageu nastupili su obožavani indie rokeri Joker Out i Keni nije mrtav, dok su publiku uz impresivnu produkciju, konfete i šljokice u noć odvele najveće regionalne zvezde, pančevački sastav Buč Kesidi. Noć se nastavila uz zanosne ritmove INIKO i teške bitove Sea Starov-og trep genga predvođenog Gršom, Kuku$ima i z++-om koji su atmosferu Nautilus arene doveli do usijanja. Uz tehno i haus heroje svetskog kalibra Hot Since 82, ARTBAT, Deborah De Lucu i Lannu publika je “ostavila srce i razum ispred glavnog stejdža”.

Upravo je Hot Since imao je malu dramu u dolasku jer su mu letovi nekoliko puta bili otkazivani i potvrđivani ali je na kraju ipak stigao na vreme; štaviše, uspeo je da pogleda nastupi INIKO, napravi koji selfi i isporuči set je koji je krcat prostor ispred glavne bine ostavio bez daha.

Na prvi, centralni dan festivala stigao i autor veliki hitova i hedlajner drugog dana festivala – John Newman, koji je u Umag sleteo dan ranije kako bi cele noći mogao da uživa u sjajnim nastupima zajedno s publikom.

Veselja u publici nisu nedostajala, a među euforičnom publikom našla se i buduća mlada koja je svoje devojačko veče odlučila da proslavi na morskom muzičkom festivalu u društvu velikih muzičkih zvezda.

Glavna pozornice će u ponoć gremeti uz “Rim Tim Tagi Dim” i Baby Lasagnu koji će u svom rodnom Umagu na magičnom Sea Staru održati prvi službeni nastup nakon eurovizijskog trijumfa. Rame uz rame s našom novom senzacijom nastupiće velikani svetske scene John Newman (u Hybrid DJ setu), zlatni francuski duo Ofenbac, kao i atraktivni mladi DJ Ian Asher. Sunce će dozvati i renomirani slovenačko-hrvatski dvojac Vanillaz.

Od otvaranja vrata u 19h na Tesla Main Stageu posetiocima će vruću dobrodošlicu osigurati Thicc Boi. Na glavnu pozornicu danas stižu i nova viralna zvezda Vimoksha, italijanska superzvezda Angelina Mango, vodeći balkanski treperi Devito i Senidah, dok će Nautilus Arenu “tresti” Victoria iz Maneskina, DJ Gumja, Estella Boersma, DJ Jock, Katalina i Lucius Light.

Satnica festivala dostupna je na službenoj stranici Sea Star-a.

U ponudi se nalaze jednodnevne ulaznice po ceni od 44 eura, kao i VIP Gold ulaznice.