Home ART & CULTURE Počelo snimanje filma “Svet iz doba jure 4”

Počelo snimanje filma “Svet iz doba jure 4”

Film će se snimati u Tajlandu, na Malti i u Velikoj Britaniji

123
0
Printskrin: youtube.com/@UniversalPictures

Franšiza “Park iz doba Jure” započela je istoimenim filmom u režiji Stivena Spilberga 1993. i iznedrila još dva nastavka, 1997. i 2001. godine. Takođe je dovela do filmske franšize “Svet iz doba jure” iz 2015. godine, u kojoj su, do sada, snimljena tri filma.

Očekuje se da će u filmu u režiji Gareta Edvardsa, u produkciji Stivena Spilberga, Frenka Maršala i Patrika Kroulija, glumiti Skarlet Johanson, Džonatan Bejli, Manuel Garsija-Rulfo, Maheršala Ali, Rupert Frend, Luna Blejz i Dejvid Jakono.

Uz scenario Dejvida Koepa, novi film se reklamira kao “potpuno svež snimak koji pokreće novu eru jure, nakon što su tri odrasle osobe i tri tinejdžera zaglavili na ostrvu”. Novi film je takođe označen kao “Svet iz doba jure 4” (Jurassic World 4) i “Grad iz doba jure” (Jurassic City).

Jednomesečno snimanje filma u Tajlandu potvrdio je generalni direktor Odeljenja za turizam zemlje. On je rekao da će se snimanje održati od 13. juna do 16. jula na lokacijama uključujući Bangkok, Trang, Phang Nga, Puket i Čijang Maj. Pored toga, očekuje se da će snimanje vodopada Huai To, u okviru Nacionalnog parka Khao Phanom Benča u provinciji Krabi, trajati nedelju dana.

Zvaničnik je rekao da se predviđa da će proizvodnja doneti 18 miliona dolara ekonomske koristi zemlji, kroz iznajmljivanje opreme, smeštaj, iznajmljivanje mesta, usluge prevoza i keteringa. Tajlandski ministar prirodnih resursa i životne sredine rekao je da je Tajland “počašćen” da bude domaćin snimanja.

Međutim, on je takođe upozorio na štetu po životnu sredinu. “Strogo se zahteva da snimanje bude u skladu sa relevantnim zakonima i propisima i ne sme da utiče i da šteti prirodnim resursima i životnoj sredini.”

Pre nekih 25 godina, južni Tajland bio je domaćin produkcije filma Denija Bojla “Plaža”. u kome je glumio Leonardo Dikaprio. To je dovelo do prekomernog turizma na ostrvu Phi Phi i zatvaranja zaliva Maja na nekoliko godina, dok se plaže i pejzaž nisu oporavili.

Produkcija u studijima na Malti trebalo bi da usledi između jula i septembra, a zatim se snimanje filma seli u Veliku Britaniju, u Sky Studios Elstree. Ranije smo već pisali da film stiže 2025. godine, a sada je potvrđeno da je premijera filma planirana 2. jula 2025. godine.