Home MUSIC The Smashing Pumpkins najavili novi album “Aghori Mhori Mei”

The Smashing Pumpkins najavili novi album “Aghori Mhori Mei”

Ovo je prvi album za The Smashing Pumpkins od kada je, u jesen 2023. godine, bend napustio dugogodišnji gitarista Džef Šreder

91
0
The Smashing Pumpkins / Aghori Mhori Mei cover

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je američki sastav The Smashing Pumpkins objavio svoj trostruki album/rok operu Atum, a već su pripremili još jedan album. Kako su najavili, album Aghori Mhori Mei sa 10 pesma izlazi 2. avgusta.

The Smashing Pumpkins / Foto: Jason Renaud

Aghori Mhori Mei će biti 13. album za The Smashing Pumpkins. Frontmen grupe The Smashing Pumpkins Bili Korgan objašnjava da je bend pokušao da se vrati metodama snimanja koje su donele njihove rane klasike.

“Prilikom pisanja ovog novog albuma zaintrigirao me je izlizani aksiom, ‘Ne možete ponovo da idete kući’, što sam lično smatrao istinitim u formi, ali sam dobro pomislio, šta ako bismo ipak pokušali? Ne toliko da gledamo unazad u smislu sentimentalnosti, već kao sredstvo da krenemo napred; da vidimo da li će u ravnoteži uspeha i neuspeha naši načini stvaranja muzike 1990-1996 i dalje inspirisati nešto otkrivajuće.”

Aghori Mhori Mei je prvi album za The Smashing Pumpkins od kada je, u jesen 2023. godine, bend napustio dugogodišnji gitarista Džef Šreder. Barem na turneji, Šrederovo mesto popunjava Kiki Vong.

Spisak pesama na albumu Aghori Mhori Mei:

  1. Edin
  2. Pentagrams
  3. Sighommi
  4. Pentecost
  5. War Dreams Of Itself
  6. Who Goes There
  7. 999
  8. Goeth The Fall
  9. Sicarus
  10. Murnau